22 dies de lluita


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 14/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa 22 dies que els companys de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Rubí acampen al carrer Villà davant de Catalunya Caixa. 22 dies de lluita però, alhora, de molt esforç i patiment per aconseguir ser escoltats. En el 'microclima' santcugatenc, molts podran pensar que són uns exagerats, símptoma evident quan hom no es pregunta més enllà del que veu.

Lluiten per resoldre fins a vint casos de frau hipotecari i, sobretot, per no quedar-se sense casa. A vegades penso que, com a societat, li donem molt poca importància al dret a l'habitatge o, si més no, subestimem la gravetat de la situació per la qual passen els entorns socials més desafavorits. De l'execució hipotecària - i el conseqüent desnonament - a l'exclusió social hi ha menys d'un pas.

A més d'això, també han de lluitar contra l'absurd d'un sistema que permet que Catalunya Caixa vengui a Blackstone, un fons voltor, els crèdits hipotecaris dels afectats. Aquests - ben anomenats - voltors es dediquen a fer benefici a costa de les desgràcies de terceres persones. El procediment és senzill: compren les 'hipoteques tòxiques' (que previsiblement el banc no cobrarà) a un preu irrisori, fan fora a les famílies dels immobles i els revenen més cars. A tot això, els propis afectats per les hipoteques no tenen ni una adreça on anar a reclamar res ja que Blackstone té seu a Chicago. Beneficis del lliure mercat, i tal.

Val a dir, també, que Catalunya Caixa, fent gala de la honestedat que la precedeix, va denunciar alguns dels membres de la PAH rubinenca. Per sort - o més aviat, per seny - van quedar absolts. En qualsevol cas, tota mostra de suport és útil i necessària a la lluita que exerceix la PAH per l'habitatge i contra l'exclusió social. Sempre que pugueu, passeu-vos a donar un cop de mà al carrer Villà!

MARCO SIMARRO és estudiant d'Educacio Social, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat.
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.