La bena als ulls


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 19/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les preocupacions immediates, per nobles que siguin, com les benes als ulls, no ens deixen veure més enllà del nas. És urgent que tinguem el coratge de mirar objectivament el que ens envolta.

Veurem amb estupor - per exemple - quines són les condicions de vida de molts pobles africans. Ells aprofitarien de bona gana molt del que nosaltres rebutgem. No rondinen per les retallades perquè ho tenen tot retallat. La fam els empeny a deixar la pàtria sabent que milers de desesperats com ells s'han ofegat al mar sense arribar a port. Les malalties que per a nosaltres són lleus, per a ells són mortals. I l'ebola que aquí fa tant de pànic, allà fa estralls. Si encara ens queda esma, mirem cap al pròxim orient i esgarrifem-nos dels milers i milers d'exiliats per causa de la inacabable guerra que ningú no acaba d'entendre. I el dineral que, per milions, es malgasta en armament mentre la població innocent es queda sense ni casa, ni aigua ni pa.

A casa nostra segurament som més pobres i estem més endeutats del que ens volen fer creure. Però, sigui quina sigui l'organització del territori que acabi imposant-se, no hauríem de consentir de cap manera portar la bena als ulls i voler ser ciutadans de la pàtria dels irresponsables.

BLAI BLANQUER és el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.