Avancem o fem voltes?


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 20/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després d'aquesta setmana en què el president ha fet enfadar altres grups polítics, amb la seva decisió de canviar de nom la consulta per 'procés participatiu' cal potser preguntar-se si seguim avançant o donem voltes. Jo crec que a hores d'ara podem dir que l'anomena't 'procés' avança a bon ritme, i no veig que hagi quedat alterat, sinó més aviat reforçat per la maniobra política del president.

Qui està enfadat a hores d'ara? En primer lloc el govern central, les FAES i els poders fàctics, perquè han vist que si prohibeixen fins i tot una consulta d'aquesta mena poden fer un ridícul gran, i perquè si no ho fan, es poden trobar amb una consulta amb un alt valor simbòlic. En segon lloc, estan enfadats Duran i Lleida i Iniciativa, representada pel senyor Herrera i la senyora Camats. La unitat és important si existeix una idea en comú per defensar.

Òbviament, si Iniciativa ' Unió estan a favor de seguir a Espanya, estan al costat unionista, i per tant, no té sentit actuar plegats, quan defensen una idea de país diferent. Llibertat de vot si es vol la independència? Com si fos una qüestió menor! Escoltin, senyors d'Unió i Iniciativa, que això de la independència és la definició del ser o no ser. Un partit polític, que es defineix per fer propostes a la societat sobre un model polític, no pot dir que li és igual blanc que negre! No entenc perquè fa tant de temps que aquests dos partits eviten mullar-se en el model de país. Simplement, jo crec que no pot ser. O a missa o a la processó!

Finalment s'han enfadat Esquerra i les CUP, que voldrien desafiar el govern a pit descobert, a veure si acaben tots a la presó i amb l'autonomia suspesa. Jo estic d'acord amb el president, que si no tens la força, només tens la intel·ligència per jugar les poques cartes que tens de la millor manera possible. Crear una situació d'enfrontament al carrer amb les forces de l'ordre, tal com alguns sembla que voldrien, és un risc alt de final incert, i que tot i que pot ser a la llarga inevitable, no sembla un escenari molt desitjable. Així que potser peco d'il·lús, però a hores d'ara crec que avancem. Demostrem-ho el 9N!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.