Aquest any sí!


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 22/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Pels que ja tenim una certa edat, aquesta frase anava associada al desig de veure el nostre Barça campió, ja fos de lliga, de Champions o ens conformàvem amb la Copa. Eren altres èpoques. Però avui no vull parlar de futbol sinó del darrer premi Nobel de la Pau atorgat fa uns dies a Malala Yousafzai i a Kailash Satyarthi.

Us preguntareu, i a què ve el títol? Doncs que aquest any sí que l'han atorgat a persones que realment se'l mereixen, no com altres anys que es va adjudicar a personatges que més aviat havien fet més per la guerra que per la pau. Penseu en Kissinger, Arafat, Shimon Peres, Obama, etc.

Molt se n'ha parlat aquest dies de tots dos activistes, però mai en serà prou. Per tant, permeteu-me qui hi posi el meu granet a lloar la tasca que estan fent per ajudar als infants i per portar la veu d'aquests arreu del món denunciant la seva vida i les miserables condicions d'explotació que pateixen.

Molts dels que s'escandalitzen d'aquestes condicions són els que després també s'escandalitzen pel gran nombre d'immigrants que estan venint a casa nostra, i dels que compren productes sense voler saber com i on han estat fabricats...

Ja sé que les xifres moltes vegades ja 'ens venen grosses' i no hi parem atenció, però sí que vull repetir una dada que el mateix Kailash donava l'endemà de rebre el Premi. Deia: 'Segons càlculs de l'Unesco, avui en dia encara hi ha més 158 milions de nens explotats en el món'.

Pensem-hi. Pensem-hi quan comprem un producte. Pensem-hi quan ens queixem que a l'escola dels nostres fills i/o nets cada any hi ha més fills d'immigrants.... Acollim-los i alegrem-nos que al menys ells han pogut escapar d'aquella vida i ajudem-los a incorporar-los a la nostra societat, sense exigir-los-hi la renúncia a les seves arrels.

Si sempre acabo amb una frase, que millor que posar avui una de magnífica de la Malala que resumeix l'esperit de la seva lluita:

'Un infant, un mestre, un bolígraf i un llibre poden canviar el món'.
Malala Yousafzai (1997. Activista pakistanesa, Premi Nobel de la Pau 2014)

TON MARIMON és responsable de comunicació del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Oxfam Intermon



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.