Som una secta de 80.000 persones


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 21/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dissabte 4 d'octubre, els Castellers de Sant Cugat vam passar un dels millors moments dels nostres 18 anys d'història. La fita, guanyar el Concurs de Castells de dissabte, no és tant pel fet que ens omple més d'il·lusió: descarregar la tripleta de vuit per primer cop aquesta temporada. Aquest petit triomf es podria quedar dins el cercle de la colla, dins la 'secta', que alguns diuen. Però no va ser així.

El que em vaig trobar diumenge 5 en tornar no eren les típiques cares condescendents d'anys enrere. Quan vam baixar de l'autobús, persones amb qui habitualment no comparteixo més de tres paraules quan ens creuem pel carrer, es desfeien en elogis pel que acabàvem de fer. Gent que no saben ben bé què fem ens felicitaven per les xarxes (amb aquell orgull santcugatenc que traiem a voltes) i d'altres que no veurem mai a una pinya ens ensenyaven i demanaven fotos i vídeos de la fita. Molts no deuen saber què significa realment no només haver guanyat sinó haver descarregat aquests tres castells de 8, però saben que per nosaltres, pel nostre petit gran món casteller, això és enorme.

Però això no és tot. El reconeixement cap a la colla no ve per la fita en si sinó en la manera en com hem intentat fer partícips als santcugatencs sense camisa de la nostra moguda, i ho hauríem conseguit: la campanya CxC va ser un petit èxit que, a més de portar noves peces al teler gausac, va mostrar a la cara més arrauxada dels Castellers de Sant Cugat. La ciutat s'ensumava que alguna n'havia de passar i dissabte tothom pendent de televisions, xarxes i transmissions a la ràdio escoltant com fèiem història. Ha ocorregut un xic el mateix com va passar a la Festa Major amb Quadrigènia del grup Mediterrània, amb una plaça d'Octavià més que plena per veure l'estrena inèdita, i amb un esclat d'èxit i reconeixement immens. O el que va passar amb el Rugby Sant Cugat, que va tenir en tensió a tot el poble mentre es jugava l'ascens a la divisió d'honor estatal, i que va rebre igual l'aplaudiment de tots els santcugatencs quan no van assolir tal fita. O el que ocorrerà aquest cap de setmana amb totes les entitats sortint al carrer per la festa de la tardor.

El reconeixement que rep Sant Cugat pel seu potencial social és pràcticament diari i crec que als Castellers ens agrada formar-ne part, com una dent més de l'engranatge dinamitzador de la societat. Sant Cugat no és la ciutat dormitori que alguns (molts) confien a instaurar i amb l'embranzida de les entitats de qualsevol mena (culturals, esportives, socials...) es demostra que moure aquesta capital tapada del Vallès és possible, i per un sol motiu: ja ho estem fent.

NACHO FERRER és codirector del NiTrad de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.