Ara és l'hora d’exercir la independència


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 15/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una setmana després del 9N, és el moment de fer les corresponents valoracions polítiques dels resultats, però sobretot cal aclarir que volem fer a partir d'ara. En primer lloc, recordem que el 47% de santcugatencs i santcugatenques van votar i el 82% van votar el doble 'sí'. La nostra ciutat ha demostrat, una vegada més, el seu compromís inequívoc amb la democràcia i el seu suport majoritari a la independència. Els agradi o no a uns quants, Sant Cugat és una ciutat independentista.

Els resultats a Catalunya han estat també exitosos, més de dos milions de persones van votar i d'aquestes, un milió vuit-centes mil ho van fer a favor de la independència. Per fer un apunt a aquelles persones que els ha faltat temps en criticar les xifres de participació i resultats, només recorda-los que a Catalunya qui ha obtingut aquest mateix nombre de vots en unes eleccions o referèndums, ha obtingut la majoria absoluta. O dit d'una altra manera, en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, el PP i C's, per fixar-nos només en les forces polítiques clarament contràries a la independència, van sumar un total de 746.688 vots, tot i tenir un dels seus millors resultats. A Sant Cugat, en les mateixes eleccions, van sumar un total de 8.718 vots, davant dels 26.370 vots del 9N, favorables al doble 'sí'.

Seguint amb l'exitós lema de l'ANC, ara és l'hora de la política en majúscules, ara calen unes eleccions per la independència, perquè en base a la legitimitat democràtica derivada del 9N, necessitem un mandat democràtic. La ciutadania ha sortit al carrer, ha participat i ha votat. Ha estat a l'alçada del que el país necessitava en un moment com aquest, on massa gent pateix cada dia per poder tirar endavant. Ara els catalans i les catalanes es mereixen el millor i el millor, sens dubte, és la independència i, a més, s'ho mereixen ràpid, perquè les coses bones no s'han de fer esperar.

A tota aquesta gent no els podem dir gràcies i que ja els avisarem de quin color hauran de dur la samarreta el proper Onze de setembre, sinó que els hem d'explicar que farem ara les forces polítiques. Des d'ERC, fem una crida a un nou país, explicant quin és el nostre full de ruta cap a la república catalana, un camí que des del passat 9N ja no té marxa enrere.

En primer lloc, cal obtenir un mandat democràtic a través d'unes eleccions, amb un programa compartit que defensi la independència, la plena ocupació, el compromís social i l'eradicació de la corrupció. Volem un país lliure, però també pròsper i just. En segon lloc, hem de construir la república catalana amb un govern de concentració que des del primer dia exercirà la independència, creant les estructures d'estat necessàries, redactant una constitució, acordant la secessió amb l'Estat espanyol i assolint el reconeixement internacional. Només si ho fem d'igual a igual, el govern espanyol s'avindrà a seure en una taula de negociació. Finalment, caldrà un referèndum que alhora que aprovi aquesta constitució, ratifiqui la independència.

Aquest és el camí de l'esperança i de la llibertat, qualsevol altre que no passi per exercir la independència, no serà el que la ciutadania majoritàriament va decidir el passat 9N.

MIREIA INGLA és alcaldable d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.