Les dones de casa meva


  • Comparteix:

joana.barbany

Joana Barbany


Publicat: el 17/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La meva besàvia no va poder votar fins que es va reconèixer el sufragi femení a Espanya en temps de la Segona República. L'any en què naixia la meva àvia, que no seria major d'edat fins als 23, mentre que els homes ho eren als 21. Totes dues es van quedar a casa per fer el que se suposava que era la seva feina: tenir cura de la família. Treballar fora era una opció remota i no gaire ben vista

La meva mare va viure la transició, ens va educar a mi i als meus germans en la igualtat d’oportunitats, en què esforçar-se té recompensa, en què cal aprendre dels errors per ser millors persones, siguem homes o dones. Ella va formar part d’aquell conjunt de dones que va estudiar, es va formar i es va incorporar al món laboral. Aquelles que van haver de fer mans i mànigues perquè les que ara treballem ho puguem fer en condicions.

Jo ara també sóc mare. I treballar, estar pels teus i intentar guanyar temps per una mateixa no és fàcil. Però hem d’anar a totes, hem de fer camí perquè les nenes, quan siguin adultes, vegin que és possible, que es pot assolir una igualtat fora de quotes. A la vegada hem de fer veure als nens que ells també podran gaudir de la seva esfera privada i de la seva paternitat, quan siguin grans. I que ho han de fer!

Les meves filles han de saber que si ho volen, poden ocupar llocs de responsabilitat en el món acadèmic, laboral i professional, que estan igual de preparades, i que si bé tenen maneres diferents de liderar, són igual de bones i vàlides que la resta.

JOANA BARBANY és regidora de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.