Les ciutats que s'eduquen


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 19/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

...i que eduquen: a ciutat és pot ensenyar i aprendre la convivència, el diàleg i la tolerància. La ciutat com un microcosmos és també plena de possibilitats per a conèixer mons més amplis i per aprendre tot allò que no s'ensenya a les escoles però que, cada dia més, forma part de la nostra cultura, de la nostra manera de fer.

Catalunya sempre ha estat capdavantera en moviments de renovació pedagògica.

El 26 de novembre de 1990, es va celebrar a Barcelona el Primer Congrés Internacional de Ciutats Educadores, es varen trobar 70 ciutats de més de 50.000 habitants de tot el món i van signar la Carta de Ciutats Educadores.

Des d 'aleshores s'han fet trobades a diferents països de tot el món: Goteborg, Bolonya, Chicago, Jerusalem... Aquest novembre, més de 92 ciutats de 18 països diferents s'han tornat a retrobar a Barcelona i s´han desenvolupat tres grans eixos:

- Creativitat

- Participació i compromis ciutadà

- La inclusió com a dret

Esperem que els treballs que s'han fet ajudin a desenvolupar noves sensibilitats, noves formes de contemplar la relació ciutat-educació i afavoreixi la construcció d'un entorn ciutadà més humà, més educatiu, més actituds de solidaritat, respecte i interès pel bé comú.

MARIA SANSA és exregidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.