Dimiteixin, senyors Carreras i Benejam


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 21/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies, a través d’articles publicats a Cugat.cat i al Diari de Sant Cugat, els regidors del Partit Popular Jorge Carreras i Álvaro Benejam, han demanat la dimissió de Mercè Conesa. Li retreuen, sobretot, el seu suport a la consulta del 9N, perquè es veu que no és ètic que una alcaldessa defensi el més elemental de tots els drets democràtics: el dret a la llibertat. És a dir, el dret dels pobles a ser allò que vulguin ser.

Té gràcia, tanmateix, que sigui precisament el Partit Popular, conegut com el partit més corrupte de la Unió Europea i amb un nombre infinit de càrrecs immersos en processos judicials, qui gosi impartir lliçons d’ètica. Això no vol dir pas que els senyors Carreras i Benejam siguin corruptes, és clar que no, però, atès que es presenten com a apòstols de l’ètica, estaria bé que prediquessin amb l’exemple i dimitissin escandalitzats davant les barbaritats que tot seguit els enumeraré.

No els cau la cara de vergonya, de pertànyer a un partit que es nega a condemnar el franquisme? No els cau la cara de vergonya, de pertànyer a un partit que subvenciona l’Associació Francisco Franco? No els cau la cara de vergonya, de pertànyer a un partit que condecora nazis? No els cau la cara de vergonya, de pertànyer a un partit que criminalitza la llibertat d’expressió? No els cau la cara de vergonya, de pertànyer a un partit que legalitza una formació nazi com Alba Daurada mentre prohibeix el dret de vot dels catalans? No els cau la cara de vergonya, de pertànyer a un partit que comanda el ministeri d’Interior i que no té escrúpols d’ordenar disparar bales de goma contra immigrants que neden per sobreviure en aigües de Ceuta amb un resultat de quinze morts? No els cau la cara de vergonya, de pertànyer a un partit que manté centres d’internament d’estrangers que vulneren sistemàticament els Drets Humans i que retenen durant mesos persones que no han comès cap delicte algunes de les quals, a causa dels abusos i de les agressions policials, acaben suïcidant-se o perden misteriosament la vida?

Sembla evident que el fet de pertànyer a un partit amb un expedient com aquest, ofereix als senyors Carreras i Benejam una oportunitat immillorable de mostrar el seu amor per l'ètica tot donant-se de baixa. Si ho fan, jo els donaré tot el meu suport. És ben senzill: siguin èticament conseqüents i dimiteixin, senyors Carreras i Benejam.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.