La batalla de la informació


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 24/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La causa catalana és la causa de la llibertat i, des d'aquest punt de vista, té una èpica, tal com ja va advertir Felipe Gonzalez, molt difícil de vèncer si aconseguim fer les coses bé. I val a dir que, fins ara, el camí endegat s'està fent amb una pulcritud democràtica exquisida i amb un entusiasme i convenciment extraordinari.

El ridícul espectacular que està fent l'Estat espanyol - en una definició àmplia que inclou govern, parlament, oposició, judicatura, premsa afí, etc. - està debilitant el pensament unionista. Tot això amanit amb manca d'una actitud propositiva creïble i un reforçament dels sectors ultranacionalistes i ultraconservadors que empenyen Espanya cap a posicions absolutament extremes que l'opinió pública occidental no pot assumir.

Per això cal seguir treballant sense descans en la batalla de la informació, que no la de la propaganda, que aquesta ja la duu a terme el govern espanyol. Quan es té entre mans una causa guanyadora, que es ven per si mateixa, no cal pas propaganda, cal simplement informació. Informació cap a l'exterior, però també cap a la resta de l'Estat.

A molts espanyols, sotmesos al bombardeig d'informacions dels sectors ultranacionalistes, des de les FAES al sector imperialista del PSOE, els cal un mirall on veure la seva imatge. La independència de l'Índia la va guanyar Ghandi jugant també posant el mirall a la societat anglesa i fent-los veure la imatge que projectaven. És probable que aviat arribi el dia que molts espanyols es miraran al mirall i s'avergonyeixin del que està fent l'Estat espanyol a Catalunya.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.