Canta i camina


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 16/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una noia jove camina de Natzaret de Galilea fins a les muntanyes de Judà. Està embarassada i és prou forta que fa tan llarg camí per visitar i auxiliar la seva cosina gran, també embarassada, que ja està de sis mesos. Se n'hi va decidida.

L'anima el goig entranyable de la maternitat i encara més, la intensa experiència de fe que totes dues comparteixen i viuen amb humilitat i gratitud. Elisabet, molt trasbalsada, es desfà en elogis de Maria que, perquè ha cregut, serà l'hereva de les antigues promeses de Déu al seu poble. Maria correspon amb una grandiosa pregària, un càntic transcrit per sant Lluc, que els cristians fem nostre com els fills que aprenen a resar al caliu de la mare. Que no ens pugin els colors a la cara en reconèixer com ens ha configurat la mare. Si volem vèncer l'aspror del nostre itinerari, en Maria tenim suport i model. El seu exemple i la seva companyia ens ensenya a cantar i a l'hora ens fa aprendre a caminar, tal com indica sant Agustí: 'Cantem doncs, no com a evasió en el descans, sinó com a consol en la fatiga. Tal com solen cantar els caminants, canta però camina. ¿Què vol dir camina? Progressa. Progressa en el bé, progressa en la fe veritable, progressa en els bons costums: canta i camina'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.