Quintada general


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 16/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si féssim servir una expressió d'aquestes que es fan servir avui en dia, podríem dir que el Quinto, o l'acció de ajuntar-se al voltant d'un bombo amb quatre llegums per tapar cartrons, no és ni d'esquerres ni de dretes. És un acte popular. Ok.

L'expressió 'ni d'esquerres ni de dretes' em genera un rebuig comparable al fàstic com a situació general de la vida, així que no m'obligueu a tenir nàusees i no la feu servir. Dir que els actes populars pròpiament han de ser lliures de tota politització possible és caure en la fal·làcia que la política és dolenta i no, dolentes són unes polítiques concretes i algunes (moltes) persones, que juntes a més conformen ideologies detestables.

Ara que ja m'he situat per sobre del bé i el mal, us puc presentar el que serà el gran acte polític d'aquest Nadal a Sant Cugat: el Quinto! És el gran acte popular esperat per tothom. Hi ha fins i tot gent molt espatllada del cap que es guarda les monedes del canvi del pa de cada dia en bosses del supermercat i gastar-se-les totes en un festí pecaminós d'atzar i desmesura. Canalla, jovent, no jovent, ancians il·lustres i les més estimades mascotes s'apleguen dins un pavelló per gaudir del noble art dels lloros i les cotorres, que canten consignes contra l'actual sistema i els seus culpables.

Perquè el Quinto és un acte polític. Confondre política amb actes excloents és no entendre res. És un acte popular, i com a tal gaudeix de la seva organització, dinàmica i contingut. Un contingut que des de la Guitza s''emperren' que sigui el més clar i desfermat possible. I això és una aposta política, a la qual, a més, tothom hi és convidat a participar.

Apa, que tingueu un bon Nadal.

NACHO FERRER és codirector del NiTrad de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.