Oxfam Intermon fa públics els seus comptes


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 17/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Oxfam Intermón presenta als seus socis, sòcies i col·laboradors la memòria anual amb els resultats de l'exercici (abril 2013-març 2014). Els 73,5 milions de pressupost amb els quals va comptar l'organització durant aquest període han permès finançar 64 programes de desenvolupament i d'acció humanitària i d'emergència que han canviat i millorat la vida d'uns 2,2 milions de persones. Tot això donant suport a organitzacions de base i comunitats que demostren cada dia la seva voluntat de sortir de la pobresa i lluitar pels seus drets.

Les persones que donen suport econòmicament a Oxfam Intermón s'han mantingut des de 2010 entre les 210.000 i les 220.000 persones (en l'exercici anterior van ser 213.446, el que representa un increment d'un 1,5% respecte a l'exercici anterior). En l'exercici passat, es va comptar, a més, amb el suport de 1.607 empreses i 63 institucionals públiques nacionals i internacionals, creixent aquestes últimes davant les fortes retallades en els pressupostos de cooperació de la major part de les administracions públiques de l'Estat espanyol.

De cada euro ingressat per l'organització, 83,5 cèntims s'ha destinat a programes d'actuació. Els programes amb més pes són els d'acció humanitària (que van absorbir el 41% dels recursos destinats a programes) i van donar suport a 1,6 milions de persones víctimes de conflictes o desastres naturals. Entre aquests programes destaquen la tasca que hem continuat fent al Sahel, al costat dels refugiats malians a Mauritània i Burkina Faso. Els nostres programes de potabilització d'aigua i higiene han arribat a 101.000 persones. O també, l'atenció als desplaçats pel tifó Haiyan a Filipines on repartim aigua i kits de supervivència entre 730.000 persones.

Des 2012 estem fent també un important esforç per analitzar la pobresa i la desigualtat en el nostre país. Això ha suposat, en l'exercici passat, denunciar la globalització de la desigualtat amb els informes 'La trampa de l'austeritat' i 'Governar per a les elits'.

Oxfam Intermón forma part de la confederació internacional Oxfam (integrada per 17 organitzacions). Al llarg de 2013, els diferents membres de la confederació van donar suport a més de 20,7 milions de persones en la seva lluita contra la pobresa i la desigualtat en 90 països.

La transparència i la rendició de comptes són signes de la identitat d'Oxfam Intermón.

'Útil és tot allò que ens ajuda a fer-nos millors'.
Nuccio Ordine (1958. Professor i filòsof italià)

TON MARIMON és esponsable de comunicació del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Oxfam Intermon




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.