Sant Cugat necessita un servei d'urgències més proper


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 20/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A la uaSC sempre hem considerat necessària la construcció d'un nou hospital de referència com el Vicente Ferrer que estava previst entre Rubí i Sant Cugat. Era, i segueix sent, una prioritat donat que el creixement de població dels últims anys ha produït una saturació del serveis hospitalaris públics actuals.

Òbviament som conscients que, en aquests moments de contenció de les despeses, hem d'utilitzar tots el diners per l'atenció directa dels malalts i en cap cas, dedicar-los al formigó.

A la uaSC creiem que estem en un moment on cal analitzar les infraestructures actuals i treure'n el màxim rendiment. És per això que creiem que és el moment de que la nostra alcaldessa pressioni a la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya per que iniciï les converses amb la companyia propietària del Hospital General de Catalunya IDCsalud a fi de poder utilitzar el seu servei d'urgències i d'alguna manera les zones en desús d'aquesta instal·lació sanitària per poder donar un servei públic més proper i eficaç a la ciutadania de Sant Cugat.

A més, amb el dèficit d'ambulàncies que actualment té Sant Cugat i les dificultats d'accés a alguns barris, com més escurcem el temps de trasllat fins la primera intervenció en urgències molt millor, especialment las tipologies més greus.

Creiem que la nostra proposta és viable tenint en compte que el hòlding sanitari IDCsalud, ja ha rebut del Servei Català de la Salut prop de 300 milions d'euros en els darrers quatre anys. Dels 64 milions del 2010 ha crescut fins als 79 milions el 2013.
A Sant Cugat no tothom es pot permetre una assegurança o una mútua per anar a les urgències de centres privats. La uaSC considera que la salut és un dret universal irrenunciable i que els nostres governs han de garantir l'accés al sistema sanitari públic a tota la població sense distincions.

Més informació sobre la situació de la sanitat publica, concertada i privada:
http://www.elcritic.cat/investigacio/boi-ruiz-augmenta-les-subvencions-al-grup-privat-idcsalud-mentre-retalla-un-16-a-la-sanitat-publica-1873

http://www.elcritic.cat/blogs/femcritic/2014/12/14/per-defensar-la-sanitat-publica-no-hauriem-de-carregar-nos-el-model-de-sanitat-concertada/

JAUME MASSANÉS és portaveu de la uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.