Un desig per al 2015


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 27/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Som a quatre dies que s'acabi l'any 2014 i és l'hora de fer balanç de l'any que deixem enrere i expressar els desitjos per a l'any vinent. En general, tots i totes ens desitgem un feliç i pròsper any nou i afegim que esperem que el 2015 sigui molt millor que el 2014.

Aquest és un missatge d'esperança per a aquella gent que ja porta uns quants anys, massa i tot, esperant que li arribi aquell cop de sort necessari per tal de poder tirar endavant d'una vegada. Amb això no em refereixo pas a la Grossa de Nadal, ni tan sols a la Grossa de Cap d'Any, que per més catalana que sigui, no deixa de ser la loteria i ja se sap que en això dels jocs d'atzar, millor no confiar-hi les esperances, perquè tens molts números que no et toqui. Em refereixo a la necessitat que les coses canviïn de debò, perquè qui en té la responsabilitat, ho faci.

Sens dubte, l'any vinent serà un any de canvis perquè viurem, com a mínim, unes eleccions municipals i unes espanyoles. Les primeres sobretot han de ser crucials per a la nostra ciutat. L'expectativa d'un canvi de majories en el govern de la ciutat pot ser el primer signe evident d'aquesta transformació.

L'endarreriment en la construcció del nou IES Leonardo, l'ocupació de les cases dels mestres, els consells de barri, el malestar d'alguns clubs esportius per la distribució dels equipaments, la situació de la PAH, la falta de rumb del Pacte de Nit, la manca de compromís amb el teixit associatiu, les reivindicacions de l'ADS en defensa del transport públic, les desigualtats socials, la preocupació del comerç local per la construcció del macrocentre comercial a Cerdanyola han estat, sens dubte, algunes de les notícies del 2014.

Seria fàcil dir que per l'any que encetem, demanem que tot això estigui a punt i resolt, així com qui no vol la cosa, però això no seria realista ni seriós. Certament, qui governa pren decisions en funció dels recursos amb què compta, dels compromisos adquirits, del seu programa electoral i, fins i tot, del calendari polític. Però sobretot, també cal dir-ho, les decisions es prenen en funció de quines són les teves prioritats com a partit polític. I aquesta és la gran diferència entre els uns i els altres, sobretot en la política local.

És clar que per ERC la construcció del nou IES Leonardo no es pot demorar ni un dia més; la participació ciutadana és la base de la política del segle XXI, si volem escoltar la ciutadania; l'habitatge social és una necessitat primordial en una ciutat com la nostra, amb un parc d'habitatge tan car que obliga el jovent a marxar de Sant Cugat. També és clar que volem una ciutat viva, activa i alhora respectuosa amb el benestar individual; que el comerç local i de proximitat és una eina d'impuls econòmic i un element cohesionador; que cal redistribuir els equipaments esportius de forma equitativa i transparent i ens hem de plantejar fer un pla que contempli les necessitats de tothom; que la nostra ciutat pateix un greuge formant part de la segona zona tarifària i això encareix molt el preu del transport públic; i finalment hem de fer tot el que calgui i més per tal que Sant Cugat deixi de ser la segona ciutat de l'Estat espanyol amb més desigualtat social.

I això no és la carta als reis, sinó que són algunes de les nostres prioritats després d'haver escoltat la ciutadania que, en definitiva, és qui ha de decidir què vol per a la seva ciutat. Des d'ERC Sant Cugat us desitgem bones festes i que el 2015 sigui l'any on la prioritat del nou govern municipal siguin els santcugatencs i santcugatenques.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.