Una llei necessària


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 29/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest any 2014 que ens abandona ha deixat, entre altres coses, l'aprovació per part del Parlament de Catalunya d'una innovadora i avançada llei contra l'homofòbia i la discriminació al col·lectiu LGTB. Una llei que fa temps que era buscada i que va rebre el suport de gairebé tots els grups parlamentaris. Però tot i l'avançament que això suposa, és una llei que no hauria de fer falta en ple segle XXI. Es tracta d'una normativa que penalitza el que, lamentablement, d'entrada no s'hauria de produir.

Després de moltes dècades des del moviment de Stonewall que va donar inici a les reivindicacions del col·lectiu LGTB i d'ençà que Harvey Milk es va convertir en el primer polític obertament gai, ha passat prou temps per què les coses canviïn. Temps suficient perquè diversos països hagin aprovat els matrimonis homosexuals o el reconeixement de parelles del mateix sexe, o que la visualització del col·lectiu LGTB es consideri quelcom normal i acceptable.

Però tot i així, aquesta llei ha d'existir, perquè la pitjor de les homofòbies continua existint. És la que es disfressa de comprensió i acceptació de cara a la galeria, però que manté els mateixos principis quan es tracta del dia a dia. Continuarà existint homofòbia mentre la condició sexual sigui motiu d'acudits de mal gust o tingui a veure, ni que sigui mínimament, en l'opinió sobre el desenvolupament laboral o social d'un individu.

Perquè avui en dia, per sort, són pocs els que s'atreveixen a atacar obertament per raons d'orientació sexual. Però encara són molts els que, de manera amagada, continuen discriminant i fent el buit social i laboral a membres d'aquest col·lectiu sense cap més raó que la seva condició sexual. Ja ningú assenyala públicament amb el dit per ser gai, però si es continua tractant de manera diferent, es continua evitant el contacte social o es provoca la discriminació en l'entorn laboral de manera contundent i sense més raó que el fet de ser gai.

És per aquests que practiquen l'homofòbia silenciosa per als que cal aquesta llei, i és per aquests que no mostren obertament el seu menyspreu i odi, pels que cal la inversió de la càrrega de la prova, un dels grans punts de la nova normativa. Una llei necessària per a un problema que ja no hauria d'existir.

Francesc Carol i Alférez

Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Secretari d'Organització de CDC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.