Escola de valors ètics


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 16/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Em sembla una idea brillant la redacció de la Carta Ètica que s'ha presentat recentment a Sant Cugat impulsada per Albert Salarich, directiu del Patí Hoquei Club Sant Cugat, i que han redactat diverses persones d'acord amb el guiatge de Carme Ponte, secretària del Club Voleibol Sant Cugat. Es tracta d'una Carta Ètica que ha tingut com a referents el Club de Rugby Sant Cugat i la Scuola di Pallavolo Anderlini, d'Itàlia i que es fonamenta en principis com aquests: 'Estar oberts al diàleg i a la discussió; assumir la responsabilitat de les nostres decisions; construir una convivència sempre renovada; millorar la qualitat de vida i el nostre treball, i mantenir el focus en el respecte a nosaltres mateixos i als altres'.

La Carta s’adreça indistintament a jugadors, entrenadors, directius i familiars, amb apartats específics per a cadascun, i el seu plantejament és magnífic: 'Som formadors de persones a través de l’esport. [...] Els nostres valors són el treball en equip, l’esforç, el compromís, el respecte, la confiança, la perseverança, la solidaritat, la humilitat i la responsabilitat'. Com veiem, conceptes nobles que poden donar resultats molt positius.

Per aquet motiu els vull encoratjar a no defallir, ja que tenen al davant una tasca titànica. Sabem prou bé que la condició humana és com és i tot sovint som testimonis dels extrems a què arriben algunes persones en recintes esportius. Parlo de les agressions físiques entre seguidors dintre i fora dels estadis, dels insults racistes, de la praxi violenta d’alguns jugadors en el terreny de joc i de les desqualificacions enfurides d’alguns pares contra els qui arbitren els partits que juguen els seus fills. Són models negatius de comportament que influeixen en els infants i que s’emparen en la sensació d’anonimat que els transmet el fet de formar part d’una multitud. Per això és tan important i meritòria aquesta escola de valors anomenada Carta Ètica, que ha presentat l’associació Sant Cugat Creix, i per això també serà just veure-la entre els nominats de l’any vinent als Premis de la Ciutat.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.