Syriza i l'emprenyament crònic!


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 26/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Una altra Europa és possible', titula aquest diumenge 'El Periódico'. Potser sí, jo sempre he esperat més de les evolucions que de les revolucions. En general, la gent interpreta que els governs o les elits financeres podrien 'arreglar' el món, però no volen, i per això el món 'va malament'.

Som una espècie interessant, perquè tenim una mena d'insatisfacció crònica amb el món que ens ha tocat viure. L'emprenyament crònic és la força motriu de la humanitat. De vegades, quan les circumstàncies són especialment dures, l'emprenyament puja de nivell, i cal organitzar una crema de bruixes! Algú ha de tenir la culpa i ho ha de pagar. Quan qui s'emprenya són els déus, doncs munten un diluvi universal, posem per cas. Si els qui s'emprenyen són els homes, fan una revolució.

De tota manera, de moment, a dins de la UE, les revolucions han estat fins ara petites. Jo, des de la còmoda posició d'observador en el cas grec, penso que els miracles no existeixen, i que la economia és en gran part un fenomen natural, difícil de controlar, mogut per moltes variables. Tinc tendència a pensar que qui mana a la UE, no té un interès especial a castigar els grecs, i que probablement als grecs els va millor a dins que a fora. En tot cas, serà important trobar sortides per ajustar expectatives i realitat. La supervivència no ha estat mai una tasca fàcil. Per sobreviure cal adaptació i adaptació és canvi. Ja veurem què aconsegueix Syriza! Que tingueu sort!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.