La moció que va posar en evidència el PP


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 30/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot i que es donava per descomptat el rebuig del darrer ple de l'Ajuntament de Sant Cugat a la moció del Partit Popular, que demanava la reprovació del documental 'L'endemà', d'Isona Passola, no deixa de ser una bona notícia. El PP fonamentava la seva moció en una suposada 'frivolització odiosa i intolerant' de les dones víctimes de maltractaments i adduïa que el documental 'banalitza la xacra social que representa la violència i les seves conseqüències', alhora que acusava Televisió de Catalunya de 'manca de sensibilització, professionalitat i ètica'.

D’entrada, caldria demanar al Partit Popular que mirés d’apujar el nivell de les seves mocions de manera que ningú no pogués dubtar que tenen una lleugera idea, per elemental que sigui, del que parlen. Ho dic, perquè n’hi ha prou de reflexionar dos segons sobre el que diuen per veure’n el despropòsit. Què significa ‘una frivolització odiosa i intolerant’? Intolerant amb qui? Amb les víctimes de maltractaments, amb els maltractadors o amb tots dos? Què significa l’acusació a TV3 de ‘manca de sensibilització’? En tot cas, seria ‘manca de sensibilitat’, oi? El retret de ‘manca de sensibilització’ només tindria sentit si el PP acusés TV3 de no sensibilitzar prou la societat catalana sobre la violència masclista, però, com sabem, la seva moció es limitava a qüestionar la professionalitat i la dignitat de la gent de l’emissora, no pas el tractament que fa aquesta última del tema en general. Un tractament, per cert, força satisfactori.

Però centrant-nos en el documental, he de dir que el paral·lelisme entre Catalunya i les víctimes de la violència masclista em va semblar del tot pertinent. De fet, suggereixo al PP que presenti una moció per reprovar tots els meus llibres d’assaig, ja que des de la publicació del llibre ‘Jo no sóc espanyol’, l’any 1999, fins ara no he deixat de fer l’esmentat paral·lelisme. L’he fet en els llibres i també en multitud de conferències, perquè en la relació entre l’Estat espanyol i Catalunya es donen tots els elements psicològics que configuren la relació entre el dominador i la dominada, entre el maltractador i la seva víctima. I una prova d’això és la moció del PP en si mateixa. Allò que encén la cua de palla d’aquest partit no té res a veure amb la dona, té a veure amb l’Estat espanyol. El PP veu el documental, es dóna per al·ludit i, en demanar-ne la reprovació, es delata. La seva, no és res més que una moció d’autoprotecció. És una moció per defensar el maltractador.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.