Vull sabates noves


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 22/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha un sector de la població que no experimenta que la crisi econòmica l'afecti directament. (Potser per haver estat 'molt de sort' o simplement per ser encara joves immadurs). Alguns, a més, són poc conscients de la situació precària d'altres conciutadans i de la greu injustícia de la fam i la pobresa en el món.

Aquests 'privilegiats' necessiten que algú els faci el favor d'experimentar alguna privació. De fet, hi ha qui a través de l'esport, el muntanyisme o la vida associativa, ha descobert la utilitat i la necessitat de l'esforç i que es pot prescindir perfectament de molts deliris i capricis que altres consideren indispensables. Els que encara no han fet aquest pas, no paren de lamentar-se i reclamar el dret a satisfer allò aparentment imprescindible (el nou model de mòbil o les sabates d'última moda...) Hi ha falses necessitats induïdes per la publicitat, pel desfici de posseir o per l'enveja. És a dir, pel tancament en l'egoisme. Al segle XIII, un poeta persa (Sa'di) va escriure una anècdota que pot ser ben oportuna: 'Em lamentava de no tenir sabates. En passar pel davant de la porta de la mesquita de Damasc, vaig veure un home sense cames. Vaig deixar de lamentar-me i de murmurar contra la meva mala sort'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.