Ric però pobre


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 1/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els darrers segles, la humanitat ha fet progressos grandiosos: ha aconseguit volar com els ocells, nedar sota l’aigua com els peixos, passejar-se per la lluna i enviar sondes a Mart. Fins i tot ha estat capaç de clonar la vida.

Malgrat tot aquest progrés, els homes no aconseguim estar en pau amb nosaltres mateixos i amb el món. Més encara, fa la impressió que l'home, ara tan ric, és immensament pobre. Les moltíssimes coses que omplen els homes més afavorits han deixat un gran buit de veritat, bondat, bellesa i espiritualitat. Aquest buit ja el denunciava en el segle passat el filòsof Martin Heidegger que a l'any 1950 va escriure: 'El temps de la nit del món és temps de pobresa. El món ha arribat a ser tan pobre per no reconèixer l'absència de Déu com a absència'.

El progrés és important perquè obre nous horitzons. La tècnica fa més agradable la vida i la ciència revela molts dels secrets de la naturalesa. Però en el segle XX es va evidenciar que posar el progrés modern al servei del mal és una gran calamitat. Ara sembla que anem de mal en pitjor perquè hi ha qui pretén justificar-ho en nom d'un déu inventat. Per aquest camí aniríem de la pobresa espiritual a la roïnesa moral. Que Déu s'apiadi de nosaltres!

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.