Que s'acabi la nit


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 25/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Escric sota l'influx de l'estrèpit de l'avió estavellat als Alps. Allà, víctimes properes; aquí, veïns assassinats; arreu l'amenaça terrorista. Som vulnerables i la por és un tema delicat: hem d'equilibrar aquest sentiment tan humà, perquè no s'apoderi de nosaltres.

Pensar que 'tot això passarà' és un consol ben magre. Certament tenim la sort que el temps que no cura les ferides, les cicatritza i ens permet continuar vivint. Però: és seriós fer conviure tanta nit amb la confiança pasqual que proclama la fe cristiana? G. Bernanos reconeix:'Malgrat tot, la por també és filla de Déu, rescatada el Divendres Sant. No fa goig a la vista, de cap manera; hi ha qui se'n mofa o la maleeix i a tots ens repugna... Però no ens enganyem: és al capçal de tota agonia i intercedeix a favor de l'home'. Aquesta severa experiència té una cara positiva: ens ajuda a reconèixer els nostres límits i a mitigar l'arrogància. Atenció però: 'sense la pregària hauria perdut el cap. Si no he perdut la pau de l'ànima enmig de les proves, és perquè aquesta pau em ve de l'oració. Es pot viure uns dies sense menjar, però no sense pregar. L'oració és la clau del demà i el forrellat de la nit' (M. Gandhi)

BLAI BLANQUER és el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.