Un botifler més que merescut


  • Comparteix:

joan.cabases

Joan Cabases


Publicat: el 31/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat divendres 6 de març, en Víctor Alexandre -conegut periodista resident a la nostra vila- va escriure un article al 'Diari de Sant Cugat' on criticava el format dels premis de 'Botifler de l'any' que cada any atorga la nostra assemblea a una personalitat, partit, etc. de la nostra vila.

No és el primer cop que fa aquesta crítica, de fet ell mateix ja diu que ho va fer en una primera ocasió el 2012 i que en aquell moment ja va rebre una resposta per part d'un militant de la nostra assemblea. Tant llavors com ara, la seva crítica cap a aquests premis ha estat que els haguem atorgat o que entre els nominats hi hagi personalitats independentistes, critica que una persona independentista pugui rebre un premi anomenat 'botifler', ja que un botifler és un traïdor del poble català.

En el seu moment, en resposta a les seves critiques, un membre de l'assemblea va dir que era cert que el nom de botifler podia crear malentesos, i sembla ser que en Víctor Alexandre s'ha agafat al peu de la lletra aquestes paraules per tal de seguir criticant la nomenclatura dels nostres premis, tot i que aquest cop ha anat més enllà.

Ha proposat que seguim fent els premis del Botifler de l'any, però només dirigits a persones no independentistes, i que alhora fem un altre concurs paral·lel en el qual s'hi nomini a qui sigui per la raó que sigui, sense tenir en compte el tema nacional.

El que sembla que no ha entès el senyor Víctor Alexandre -o potser el que no vam saber expressar bé en el seu moment- és que quan diem que algú és un botifler no estem dient que no és independentista, estem dient que és un enemic del poble català, i per nosaltres això vol dir que pot ser un enemic tant del poble, com de classe o de gènere, perquè nosaltres creiem que un poble no serà mai lliure si continua havent una discriminació de les seves classes treballadores i de les dones, per això no som només independentistes, som a més a més, socialistes i feministes, no som en cap cas una cosa més que l'altra.

Així doncs, encara que la senyora Conesa sigui independentista, per nosaltres segueix sent una botiflera, ja que amb les seves polítiques va en contra dels nostres interessos de classe. Per tant, volem deixar clar que no canviarem ni el nom ni el format dels nostres premis per més que el mot de 'botifler' pugui crear confusions basant-nos amb la seva definició derivada de l'època de Felip V.

Aprofitem el comunicat per informar que ja no som l'AJSC (Assembla de Joves de Sant Cugat), des del 2012 aquesta assembla que formava part de la CAJEI ja no existeix, nosaltres som Arran Sant Cugat.

JOAN CABASÉS és estudiant de Periodisme, membre de l'Esplai Sarau i militant d'Arran Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.