La prova del nou


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 12/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segons una enquesta publicada recentment, la meitat dels catalans no s'identifiquen amb el catolicisme. El fons del cor de cadascú només el coneix el de dalt, però si la manifestació verbal ha servit de base a l'estadística, s'ha de tenir en consideració.

La consciència de tothom s’ha de respectar sobretot quan hi ha coherència entre el que es viu i el que es confessa. Pel que fa als cristians, la història bíblica ens recorda que Jesús comparava el seu projecte a la llavor més petita i al pessic de llevat que s’amaga a la pasta i els seus primers deixebles eren tan pocs i socialment insignificants que els deia petit ramat. Avui, siguem pocs o molts, hem de ser autocrítics i posar la fidelitat a l’Evangeli per damunt de l’eficàcia mundana. Els primers cristians eren ben vistos per la gent perquè posaven tots els béns en comú per socórrer els necessitats. Ells són el nostre referent: hem d'intensificar l’amor i el servei als germans, la proximitat amb els exclosos, el treball per la pau i la disposició de compartir els béns materials i espirituals. Més que si som molts o pocs ens ha de preocupar si som autèntics, 'si passem la prova del nou', és a dir, si amb el suport de Jesús, ens posem al servei dels que sofreixen.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.