Els nostres drets, les nostres obligacions


  • Comparteix:

susanna.casta

Susanna Casta


Publicat: el 26/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tinc gairebé 50 anys i m'agrada veure com ha anat evolucionant la societat, tant per bé o per mal. Ara a la mínima sortim al carrer a exigir que es compleixin els nostres drets i ho fem amb seriositat i amb molt soroll, tant es així que ningú no 'es talla ni un pèl' quan es tracta de fer prevaler els seus drets a cop d'olla.

Empenyem els nostres escolars a manifestar-se al carrer, les universitats estan monopolitzades per petits grupuscles radicalment polititzats que sembla que s'han oblidat que són allà per formar-se i aprendre i que sacsegen les seves opinions amb molta força. Els treballadors, molt cansats, es queixen de la precarietat en la qual treballen i del miserable que és el seu sou. A l'únic grup social que no he vist ni sentit al carrer és al de la tercera edat i em refereixo al fet que, encara que sí que han participat en moltes manifestacions donant suport als seus éssers estimats, mai els he vist organitzats per exigir res a ningú. I per a mi i és només la meva opinió, potser són els que més dret tindrien a fer xivarri.

Així que estem molt pendents dels nostres drets, ens els han repetit una i una altra vegada des de tots els colors polítics, ens han dit i cantat que la Constitució ens empara i encara que ningú l'hagi llegit completament, tots la tenim molt present per citar-la quant veiem atacats o minvats els nostres drets, fins aquells que la volen destruir l'enarboren com a garantia del nostre estat del benestar.

I ara els vaig a donar un disgust, l'estat no és el pare omnipresent i omnipotent de la nostra societat, ho sento però aquesta és la realitat, ni la Constitució és la banya de l'abundància i els polítics no han de solucionar tots els nostres problemes i desgraciadament tampoc no existeix el 'ratoncito Pérez'.

A partir d'aquí, és el moment de seguir reconstruint la realitat actual i parlar de les nostres obligacions. On són? On s'han quedat? Per què ningú ens parla, d'elles, o per què ens les amaguen? Les obligacions del ciutadà cap al seu país són tan importants com el drets inqüestionables del ciutadà enfront de l´estat.

Però sembla que aquí no és així, en aquest país, digueu-li Catalunya o Espanya, tant me fa d´on et creguis que ets, les obligacions són d'altres. O potser ningú no ens ha dit quines són per poder reclamar-les amb tant fervor com exigim els nostres drets. O si n'estàvem assabentats, ens hem anat oblidant d´elles en la lluita diària i alliçonats per una classe política a la qual resulta més fàcil de dirigr una societat infantil disposada a creure que l´estat proveirà sense donar res a canvi.

I si tot plegat no és tan profund i només estem una mica despistats?

Hem de ser una societat madura i hem de saber que les obligacions envers l´estat, que som nosaltres i no un ens estrany, són tan pròpies com ho són els nostres drets. I si no que els ho preguntin als nostres avis, que gràcies a que van complir amb les seves obligacions podem ara gaudir plenament del nostres drets.

Sóc una ciutadana anònima i per aquestes raons i unes quantes més m´he decidit a fer un pas endavant i afiliar-me a un partit polític. He escollit Ciutadans perquè és l'únic partit que em parla amb maduresa malgrat la seva joventut, que ens tracta com als adults que som i que predica amb l´exemple tal com em van educar els meus pares. I perquè les paraules se les emporta el vent i el fets queden arrelats i no han de ser peribles.

A més la humilitat i l'honestedat que demostren des de Ciutadans són unes virtuts que haurien de ser també Obligacions per a tota la classe política.

SUSANNA CASTA és membre de C's






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.