Per anar endavant


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 3/mai/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Distrets per la política ens exposem a no adonar-nos de la meravella d'aquest maig... malaurats els qui no poden veure la tendresa d’un captard de maig, els que pleguen quan ja és ben fosc, els que han de passar-se la tarda encofurnats al Parlament de Catalunya, enterrats en aquell saló amb columnes de xocolata... privats del legítim cohort de sortit a donar un vol...'. El mestre periodista Manuel Brunet va escriure aquest irònic passatge a 'La Veu de Catalunya' en una època encara més complicada que l'actual.

Invitava a abandonar les cofurnes mentals per prestar atenció a la vida. Al Parlament, i en molts altres àmbits, és necessari debatre mirant el retrovisor. Kierkegaard ho reconeixia: 'la vida només es pot comprendre mirant al passat'. Però aquesta labor és tan insuficient, que afegia: 'però només es pot viure mirant endavant'. La crida del periodista a sortir a fer un vol per la vida era molt saludable i continua essent-ho. Ens hem de carregar a l'esquena el passat immutable perquè 'la història és mestra de la vida', ben cert. Però la nostàlgia (malaltia del retorn) ens lligaria al passat mentre que per transformar el món el que realment importa no és tant on ens trobem ara, com en quina direcció estem caminant.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.