El nostre vot no ens la sua


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 5/mai/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'altra nit érem a la plaça del Rei, la que alguns bonament volen canviar el nom a plaça de la República Catalana. A mi em semblaria bé, no tant en clau de futur, sinó també en memòria de les tres que hi ha hagut al llarg de la història. Bé, hi érem celebrant les noces de plata dels diables de Sant Cugat, aquest matrimoni de la vila amb una colla d'arreplegats saltamarges amb aspiracions piròmanes. Bona gent. La festa regulera, però tinc moltes esperances en la d'aquest dissabte, amb 25 colles de diables en un correfoc absurdament enorme.

El grupet d'amics vam començar a parlar de les eleccions. Som de casa bona i de dissortades opinions sobre el poble, les persones i el nostre entorn, però compartim tares mentals diverses i un amor prolífic per la cervesa a hora i deshora. Som amics, ves. I joves. Com una enorme part d'aquesta ciutat. Som els que, malgrat tot, la movem.

Valoràvem les candidatures. Ens rèiem fort sobre la de VOX, més fort sobre Ciutadans i el seu candidat terrassenc, del PP i la seva distingidíssima número 6. No vam parlar del PSC. Planyíem la nostra total ignorància sobre la uaSC, o el desafecte amb la candidatura de ICV, per manca de contacte (suposem que mútua). Vam parlar molt més de les tres que hem tingut al nostre entorn: CiU, ERC i CUP-PC. CiU perquè és l'ajuntament, amb qui ens hi barallem cada dia per 15.000 històries diferents. ERC i CUP són farcides de joves com nosaltres (de la nostra generació, ep) i són els que ens han visibilitzat més la seva precampanya, la seva acció i qui més propostes que ens són properes ens han fet arribar.

Hi tenim coneguts a totes dues candidatures, hi tenim relació, hi tenim diàleg i hi tenim debat. Perquè el nostre vot no ens la sua. El nostre vot volem que sigui clar i en acord pel que volem de Sant Cugat. El nostre vot ens importa i ens importa saber a qui li donem, qui serà qui s'estarà quatre anys al consistori, si s'hi estarà escalfant una cadira o si hi treballarà com se li suposa a qualsevol que esdevé regidor.

El nostre vot es fa cada dia al carrer, amb la nostra acció, i si no hi ha resposta, no hi ha vot.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.