Posem-nos d'acord


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 31/mai/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Als anys del benestar, la nostra ciutat era poc sensible a la pobresa. La marca Sant Cugat d'aquell temps s'incomodava quan algú treia aquest tema. Segurament perquè el col·lectiu necessitat llavors encara era poc visible, molts ciutadans no veien la necessitat d'ocupar-se'n.

Ara ja no hi ha ningú que digui que a Sant Cugat no hi ha pobres com llavors afirmaven. La realitat s'ha imposat. I la reacció diu molt a favor dels ciutadans ja que espontàniament han pres acords per crear tota mena d'iniciatives solidàries: artistes, esportistes, entitats, actes culturals, comerços i molts particulars anònims es mobilitzen de forma discreta i eficaç a benefici dels que han perdut el tren del benestar. Càritas és testimoni de primera mà d'aquest saludable canvi d'actituds. Ara ens hem de posar d'acord en evitar el perill d'estancament. La creixent germanor ciutadana s'ha d'enllaçar amb l'exigència de justícia per part de qui ostenti el poder polític i econòmic. La fraternitat no ha de ser el recurs còmode dels poderosos per deixar de donar resposta justa a les necessitats. Enllaçar fraternitat i justícia és un deure. Substituir justícia per bona voluntat seria demagògia. Cadascú al seu lloc. Que tots fem falta.

BLAI BLANQUER és el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.