Què passa a casa?


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 28/jun/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Allò que està passant a casa nostra no ens pot deixar indiferents, afirma el Papa Francesc en la seu darrer document editat fa pocs dies. L'encíclica parteix del càntic de les criatures de Sant Francesc d'Assís i tracta el problema candent de la degradació del planeta, qüestió perfectament terrenal, que afecta la casa comuna en la que vivim tots els homes.

El Papa ofereix les seves consideracions no solament als creients, sinó a tothom perquè el conflicte mediambiental compromet el futur de la humanitat sencera. La seva extensa reflexió descriu el que està passant en la creació i la responsabilitat que hi tenim els homes. Les qüestions tècniques encara discutides, les tracta amb cautela. I posa l’èmfasi en la necessitat d’integrar l’ecologia en els valors humans, és a dir, en educar la conducta perquè siguem capaços de fer un ús responsable dels béns de la creació.

Estem molt influïts pels debats dels partits que sovint ventilen les complexes qüestions ecològiques. Això ens pot inclinar a creure que la causa del problema és únicament l’economia i la política. Però els deures ecològics (respecte a la natura i a la convivència humana) estan en bona part condicionats per la conducta quotidiana de cadascú de nosaltres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.