Mercat municipal Pere San: zona 0


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 2/jul/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Abans de la Festa Major, un comerciant del Carrer Major em deia que el teixit associatiu comercial d'aquest carrer, de la plaça Sant Pere i de l'entorn no havia tingut la suficient força, mala llet i visió per lluitar pels seus negocis davant l'acció-inacció dels successius governs municipals. Una metàfora de tot plegat és el rellotge de la façana del mercat, aturat des de fa mesos a dos quarts i mig d'onze. Així és com estem, aturats.

En tots aquests anys de canvi comercial, aquesta zona ha estat la germaneta de la caritat dels governs municipals. La negativa a realitzar l'aparcament públic a la plaça Octavià (en el moment de la remodelació de la plaça), tot i la recollida de signatures dels comerciants i veïns, va ser un cop a la reconversió del sector. El segon cop va ser la mort assistida, a poc a poc, del mercat municipal i com s'anava buidant de parades i de clients, i com el que era i havia de ser un motor comercial, pels negocis del voltant, anava morint a poc a poc. Es va dir que s'estaven prioritzant altres mercats de nova obertura com el de Mira-sol, amb una inversió milionària municipal (aquí sí) i fins i tot que al mercat aniria una gran franquícia de roba. Anava passant el temps i es van fer obres per fora (que quedés mono), es van fer soterraments de contenidors (una i una altra vegada) i el mercat encara anava a pitjor.

Fa uns tres any, el govern municipal i alguns comerciants agrupats del mercat van proposar una remodelació i canvi parcial del model de negoci del mercat. Molts vam tenir dubtes sobre si seria positiu o no, però certament encara pitjor era deixar morir definitivament el suposat 'motor' comercial. El model proposat combina paradetes, en el sentit tradicional, un establiment més tipus 'super' i degustació de productes, bars i restaurants.

I què us sembla? Està quedant bé? No ho sabem, portem un retard de més de sis mesos sobre les dates anunciades d'inauguració i sembla que potser a finals d'agost es pot obrir. Diuen que hi ha un problema amb els quadres i connexions elèctriques.... Dic jo que cal donar un premi als redactors del projecte tècnic.

En el nostre Sant Cugat Guai i de les Franquícies sembla que no passa res però tenim una gran mortalitat comercial, s'endarrereixen les obres del mercat afectant paradistes i entorn, no es tiren endavant els pactes que concilien lleure i descans, es governa a cop de decret i encara el govern no ha estat capaç de fer una normativa de terrasses.

El nou mandat municipal té reptes importants, entre d'altres:

- Treballar un nou mapa comercial i actualitzar el Pla d'Equipaments comercials
- Calendaritzar totes les obres que apuntava en la columna i altres
- Cercar el consens i deixar de governar a cop de decret
- Redefinir el paper de la Fundació Sant Cugat Actiu, reforçant les seves potencialitats i eliminant duplicitats i concretant funcions
- Continuant donant suport al comerç local, potenciant l'associacionisme i fomentant mesures de suport a l'aparcament, mapes comercials al nou establiment i incentius fiscals i subvencions a la reforma.
- Facilitar l'aparcament comercial.

En aquest nou mandat, on l'aritmètica política és la que és, la visió única ha de deixar d'existir. Posem-nos-hi.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.