No perdem oportunitats


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 4/jul/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El juny es va constituir el nou ple de l'Ajuntament de Sant Cugat. Dues 'noves' formacions polítiques han obtingut representació en el mapa polític local i hi ha hagut resultat per a tots els gustos. Particularment vull destacar que només per una cinquantena de vots el PSC no ha pogut mantenir els resultats de 2011. Val a dir que, tot i així, penso que la representació dels socialistes hauria d'haver estat més significativa. Per una altra banda, també és destacable la pèrdua de la majoria absoluta de CiU.

Aquest nou mapa polític obligarà l'equip de govern a esforçar-se ple rere ple per mantenir majories que facin possible tirar endavant la governabilitat de la ciutat. En aquest sentit cal no perdre les oportunitats que se'ns brinda a l'oposició, no només per dir la nostra, sinó també per incidir directament en les polítiques de Sant Cugat. Som més i això ho hem d'aprofitar per fer un gir en determinades actuacions abans que sigui massa tard i hi hagi un pacte de govern, que tot apunta que es pot materialitzar després del 27 de setembre.

La primera gran oportunitat ja la vam perdre en el ple extraordinari per aprovar el cartipàs municipal. Resulta que tota l'oposició ens vam posar d'acord per qüestionar l'estructura política que ens presentava l'alcaldessa. Tots els grups de l'oposició teníem clar que era un equip de treball sobredimensionat, amb massa tinències d'alcaldia, massa càrrecs de confiança, massa dedicacions exclusives, etc. Però a l'hora de la veritat no vam ser capaços d'estar units, d'anar plegats, tombar la proposta i a la vegada presentar-ne una d'alternativa.

En aquesta ocasió, les negociacions bilaterals entre l'alcaldessa i la resta de grups va funcionar! El divideix i guanyaràs -per cert una pràctica molt antiga- i sembla mentida que no n'aprenem mai.

Una vegada més allò de 'què hi ha de les meves coses', 'quin profit en trec', 'com puc vendre que ha estat la meva formació que ha aconseguit tal o qual cosa' o que 'hem estat els primers a pactar això o allò...' ha acabat imposant-se davant de la unitat d'acció.

Els grups municipals de l'oposició hem de ser més autocrítics i dir que hem perdut la primera gran oportunitat de mostrar la nostra força i n'hem d'aprendre per als propers mesos. La unitat d'acció no només es predica, també s'ha d'aplicar en tot allò en què hi hagi coincidència per l'interès de la ciutat, i aquesta unitat d'acció -si es vol dur a terme- s'ha de construir: no sobre la base dels egocentrismes, ni de les particularitats de cada formació, sinó sobre la base de la generositat, dels punts en comú i de la cessió. Es tracta, a vegades, de fer una petita passa enrere perquè la passa final esdevingui més gran.

Cal retornar a l'entesa de l'anterior mandat on el 90% de les propostes sorgides per les forces de l'esquerra van ser consensuades o van rebre el suport mutu.

Tornem-hi que no ha estat res, fem-ho entre tots possible.

PERE SOLER és regidor i portaveu del grup del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.