Coses inquietants d'un ple de Festa Major


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 7/jul/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Columna del regidor de la CUP-PC Ignasi Bea.

Inquietant celeritat
A diferència de l'anterior mandat, on vam aprovar el cartipàs l'11 de juliol, aquest any la gent de CiU ens va sorprendre convocant-lo un parell de setmanetes abans, ni més ni menys que un matí laborable el dia que començava la Festa Major. No sé si, com ha apuntat algú, fer coincidir l'aprovació de sous i la dedicació dels càrrecs polítics amb un esdeveniment com la Festa Major té alguna cosa a veure amb la voluntat que tot passi el més desapercebut possible per l'opinió pública. Si jo fos malfiat, segurament pensaria que algú que afronta una negociació important després d'haver perdut la majoria absoluta amb tantes presses, demostra que o bé està molt nerviós o bé te'n vol colar alguna doblegada sense deixar-te temps per reaccionar. O potser totes dues coses. Com que no en sóc, però, de malfiat, em sembla totalment normal convocar a corre-cuita un ple un matí de dia que comença la Festa Major sense cap justificació.

Confiances eventuals
El titular de l'endemà als mitjans de comunicació parlava del 13% d'estalvi que suposen el nou cartipàs i l'estructura directiva de l'ajuntament, a causa en gran part de la reducció de quatre càrrecs de confiança. Des de la CUP sempre hem dit que pensem que a l'ajuntament existeix una duplicitat organitzativa, amb càrrecs polítics i tècnics que desenvolupen la mateixa funció a dedicació completa (al darrer mandat l'àrea d'esports era el cas més paradigmàtic). Per tant, a priori ens sembla bé reduir càrrecs de confiança, però tot plegat ens suscita algunes preguntes: si ara aquests càrrecs són prescindibles fins al punt d'eliminar-los, per què fins abans de les eleccions ens dèien que eren necessaris i que el cartipàs era ajustat? Què ha canviat, a part de la pèrdua de la majoria absoluta, per aplicar ara un criteri diferent? Ens prenien el pèl abans?

Farolada
Com en tota negociació -suposo- cadascú fa una proposta de màxims que sap que no aconseguirà per tal d'arribar on realment vol arribar. A l'hora de fer farols, però, convé dissimular, perquè sinó tot plegat fa entre vergonya i riure. M'explico: el 2007 CiU tenia 14 regidors i un secretari pel grup municipal. El 2001 van aconseguir-ne 15 i van aprovar -gràcies a la majoria absoluta- un secretari addicional, amb l'argument que tants regidors requerien més coordinació. Després de les darreres eleccions, en què han perdut quatre regidors, ens proposàven tenir-ne tres i ens en donàven un segon a la CUP-PC, amb una justificació limítrof amb l'esoterisme. Que no colava, vaja. Nosaltres vam renunciar i vam dir que o tots igual o res. L'abstenció d'alguns va possibilitar que CiU segueixi tenint-ne dos. Ells sabran a canvi de què.

Duplicitats
Fa uns mesos, des de la CUP vam dir que pensàvem que no era positiu per la ciutat que l'alcaldessa, que sobre el paper té dedicació exclusiva a Sant Cugat, ocupés càrrecs a la Diputació i al partit. Alguns ens van dir populistes, aquell qualificatiu que s'usa sovint quan algú diu veritat com temples. Però és clar, dedicació exclusiva vol dir el que vol dir, i tant l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) com l'Enciclopèdia catalana coincideixen en afirmar que 'excloure' vol dir 'Ésser, una cosa, incompatible amb una altra o amb unes altres. Això exclou allò.' Al nou govern, on la massa salarial es 'redueix' un 3% mentre hi ha un 26,6% menys de membres, tenim tres persones amb dedicació exclusiva que no es dedicaran exclusivament a Sant Cugat. Curiós, oi?

IGNASI BEA és regidor de la CUP-PC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.