Comencem per la participació ciutadana


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 16/jul/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'inici d'un nou mandat implica, entre d'altres coses, decidir què prioritzes i poses damunt la taula d'entre allò que has adquirit com a compromís amb la ciutadania en forma de proposta en el programa electoral. Certament, si es tracta d'una veritable prioritat has d'anar un pas més enllà i no n'hi ha prou en decidir-ho, si no que has de fer tot el que calgui i més per aconseguir-ho.

Una d'aquestes prioritats per ERC-MES, són sens dubte les polítiques de participació ciutadana. No només va ser un dels pilars de la nostra campanya electoral sinó que és la nostra manera d'entendre la política, sobretot la municipal. Sovint sentim entre alguns dels nostres companys representants d'altres forces polítiques: "ara la ciutadania vol participar en tot" i és clar que ho vol. Això sens dubte és fruït de la profunda transformació que la nostra societat està vivint. La crisi econòmica, social i institucional que el nostre país fa anys que pateix, ha originat la necessitat que la ciutadania s'impliqui en primera persona en les decisions polítiques que els afecten directament, moltes vegades per incompareixença dels propis partits polítics.

Fer polítiques de participació ciutadana, implica, si són de veritat, apostar per la radicalitat democràtica i per un canvi en la manera de fer les coses respecte a com es feien fins ara: cal apropar la política a la gent, facilitar-li la informació i rendir comptes de la tasca feta. Tot això comporta una feinada, sens dubte és molt més fàcil i ràpid tirar pel dret, però això ara a Sant Cugat ja no es pot fer.. Alguns ja fa temps que ho tenim clar, d'altres ho estan descobrint poc a poc.

Si una cosa sembla que diferenciarà notablement aquest mandat dels anteriors serà precisament la manera de fer política. Aquesta és una gran notícia. El govern s'haurà d'entendre amb alguna força de l'oposició o bé els partits de l'oposició ens haurem d'entendre entre nosaltres, si volem que aquelles prioritats que deia al començament esdevinguin una realitat.

El dilluns vinent celebrarem el primer Ple ordinari del mandat 2015-2019 i probablement veurem algunes d'aquestes combinacions, precisament en temes de participació ciutadana i això és molt positiu. En bona mesura és perquè el govern es veu obligat a cercar consens, però tant li fa la raó, l'important és el que s'aconsegueix. En aquest mandat tindrem molta feina, govern i oposició haurem de treballar-nos els acords per tirar endavant els nostres programes electorals. Doncs comencem per la participació ciutadana!

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.