Diputat al Parlament per una setmana


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 29/jul/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No menteixo quan dic que de l'11 al 17 de juliol vaig ser diputat al Parlament de Catalunya pel Partit Popular Català (PPC). Tampoc no menteixo quan afirmo que durant una setmana vaig ser al Parlament durant tota la jornada, des de quarts de nou del matí fins a quarts de set del vespre; i, finalment, no menteixo quan assenyalo que vaig defensar una esmena a la totalitat en nom del PPC al faristol.

Totes aquestes afirmacions varen ser possibles gràcies a la Setmana del Parlament Universitari (SPUNI), la qual ha arribat a la seva onzena edició. Un total de vuitanta i escaig estudiants universitaris ens vam inscriure al mes de maig per a participar-hi, escollint quatre papers a jugar per a la simulació: diputat, lletrat, periodista o lingüista.

Els diputats vam ser assignats aleatòriament en grups parlamentaris i jo vaig formar part del GP del Partit Popular Català. A partir dels grups creats, adequant i mantenint les majories parlamentàries reals al parlament simulat format per 76 diputats al màxim possible, vam haver d'escollir la presidència i la mesa del Parlament i investírem un President de la Generalitat.

Al llarg de la setmana, més enllà de les sessions de formació impartides per professionals universitaris, vam realitzar una sessió de control al govern, preguntes al President de la Generalitat, realitzàrem un debat entre els representants dels diversos partits i treballàrem en comissió. De tot plegat resten les experiències, les amistats teixides.

Animo els estudiants santcugatencs amants de la política a inscriure-s’hi a la primavera per ser diputat, si així ho volen, durant una setmana. En definitiva, defensar un partit que no defensaries a la vida real encara afegeix més interès i emoció a l'experiència.

Consulteu Spuni.cat per saber-ne més.

MARC TOLRÀ és estudiant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.