Què hem fet els d'ERC-MES des que som a l'Ajuntament?


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 30/jul/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Només fa 47 dies que s'ha constituït el Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat i a les portes de les vacances de l'estiu, des d'ERC-MES volem fer balanç de la feina feta. En el discurs de presa de possessió, el grup municipal d'ERC-MES ja vam anunciar que el nostre lloc seria a l'oposició.

El resultat electoral, amb la pèrdua de la majoria absoluta per part de CiU, obria les portes a canviar la manera de fer política. La necessitat del diàleg i del consens, ens donava l'oportunitat a les forces polítiques, oposició i govern, d'entendre'ns. La gent d'ERC-MES farem una oposició responsable i constructiva. La primera mostra d'això ja va ser en el Ple d'aprovació del cartipàs municipal. Si bé el model no és el nostre, calia garantir la governabilitat de la ciutat i amb la nostra abstenció, el cartipàs va tirar endavant.

Durant aquest mes i mig hem dialogat amb la resta de l'oposició i també amb el govern. Gràcies a això, hem estat tots capaços de tirar endavant, en el primer Ple ordinari, una moció de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que ens permetrà, entre d'altres coses, acostar la política a la ciutadania, un dels pilars fonamentals del nostre programa electoral. També vam coincidir totes les forces en la necessitat de modificar el Reglament dels Consells de Barri i estem realment esperançats en què per fi seran uns veritables òrgans de participació ciutadana.

Però també hem exigit al govern, amb el suport de gairebé tota l'oposició, el compliment del pacte per la nit, hem volgut remarcar el nostre compromís amb els acords que són fruït de la negociació conjunta dels agents implicats. Lamentablement, en aquesta ocasió l'equip de govern i el representant del PSC, no s'hi van voler sumar. Els primers per no acabar-se de creure que vol dir la participació ciutadana, l'altre perquè va prioritzar els seus interessos personals, malgrat el compromís adquirit prèviament amb el sector afectat i amb ERC-MES. No obstant això, nosaltres seguirem insistint en què els acords s'han de complir.

Precisament arran d'aquesta moció, i davant la possibilitat que el govern perdés, per primer cop en molt de temps, la votació, van plantejar la possibilitat de deixar-la damunt la taula en base a l'article 31 del ROM. Sortosament, aquesta decisió necessita del vot afirmatiu de la majoria i el govern es va quedar sol. Des d'ERC-MES ja anunciem que demanarem un informe al Secretari General on es fonamenti la interpretació de l'esmentat article per evitar que això es torni a repetir. Estem convençuts que l'esperit del ROM no és, en cap cas, evitar que aquelles mocions que no interessin al govern, no es puguin arribar a votar.

Juntament amb el govern, vam voler manifestar davant d'un Ple eminentment independentista, el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S. Si l'estat espanyol no ens deixa votar en un referèndum per la independència, convertirem les properes eleccions autonòmiques en un plebiscit. Així mateix, per fi, el govern de CiU va acceptar pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya, sens dubte un pas fonamental per contribuir a crear una
estructura d'estat prioritària com és la Hisenda Catalana.

I, finalment, vull destacar el suport de totes les forces del Ple a la moció que vam presentar des d'ERC-MES, demanant la creació immediata d'una comissió informativa especial per dotar de transparència les actuacions urbanístiques d'atorgament d'una llicència d'obres, que van originar en el seu dia un procediment contenciós que podia haver-nos costat sis milions d'euros als santcugatencs i les santcugatenques, però que al final, després d'un acord extrajudicial, ens en costarà 600.000. No pot ser que la ciutadania no n'estigui al corrent. Governar amb transparència vol dir informar i passar comptes. Nosaltres demanarem totes les explicacions i exigirem les responsabilitats que calguin. Aquest és un altre dels pilars bàsics del nostre programa.

Quan al començament deia que faríem una oposició responsable i constructiva em referia precisament a això. No està gens malament per portar només 47 dies al Ple.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.