És hora de parlar de Sant Cugat


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 1/ago/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ens trobem en un moment de canvi polític, en un moment on totes les formacions representades a l'Ajuntament sembla ser que estem més pendents de parlar de política nacional que del propi municipi. Els socialistes santcugatencs creiem que molta de la sinergia electoral bé donada per debats polítics que transcendeixen l'àmbit local.

Entenem però que hi hagi interès, per part d'alguns partits de govern i de l'oposició, a entestar-se a parlar de temes supramunicipals, però també que cal tornar a baixar al 'terreny local', parlar de la possibilitat de la rebaixa de l'IBI sota els conceptes de tarifació social, parlar de l'interès que no desapareguin els comerços tradicionals, parlar de com estem augmentant per la porta de darrera el cartipàs municipal, o com incomprensiblement cerquem nous llocs de treball per no desprendre'ns de 'treballadors' afins a la causa. Hem de parlar de com volem els nous consells de barri i de com afavorir la seva participació, de com tornar a encetar el diàleg del pacte per la nit, tenint present totes les sensibilitats, de com afrontem els nous serveis municipals, de quin model de transport públic volem o com anem avançant en el pla de mobilitat.

Tampoc no podem oblidar-nos dels conciutadans i conciutadanes que ho estan passant malament i que per ells l¡agost, més que unes vacances, és un temps a passar el més ràpidament possible, per tornar a gaudir dels serveis. Hauríem de parlar de com 'dimensionem les nostres piscines públiques o els equipaments esportius', de com estem sectorialitzant i patrimonialitzant la cultura en mans de pocs, de com podem afavorir a la totalitat d'entitats, en definitiva tot allò que els nostres partits portàvem en els programes electorals de com posar-ho en comú.

I tot això, no perquè ningú es pengi medalles, sinó pel bé de la ciutat, del municipi, dels santcugatencs i les santcugatenques. Cal ser propositiu, el patrimoni de la unitat de l'esquerra o el lideratge no el té ningú en particular, sinó tota l'esquerra santcugatenca en comú. Algunes vegades ha estat pel cartipàs, altres per la contractació de personal, altres pel pacte per la nit, i altres per la independència però cada grup polític ha de ser coherent amb els seus propòsits.

Nosaltres preferim quedar-nos en allò que sí hem estat plegats: modificació PGM de la Floresta, suport al poble grec, reglament consells de barri, modificació ROM i en tants d'altres de futur que vindran. Cal seguir treballant dia a dia per construir millor una alternativa creïble i responsable.

El partit dels socialistes de Catalunya desitja que tothom passi l'estiu de la millor manera que es pugui i que no es dubti a l'hora de sol·licitar aquells serveis de primera necessitat quan hi hagi mancança. Salut.

PERE SOLER és Portaveu socialista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.