Més sorpreses no, si us plau


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 4/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cal reconèixer que aquest estiu ha estat pròdig en desgràcies de tot tipus i que la calor no ens ha portat bons efluvis. Tot just abans de començar l'agost ens vam assabentar d'una notícia que ens va semblar demolidora. El Tribunal Suprem havia emès feia ja un mes una sentència ferma anul·lant la reparcel·lació del Turó de Can Mates. I ho feia confirmant-ne una de prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el mateix sentit. I una pensa 'Mare de Déu! però si estem parlant d'un pla que es va portar a terme fa més de 20 anys, i allà hi tenim la Boehringer, una de les empreses més pròsperes i més innovadores de tot l'estat'. Però la lectura de la sentència no deixa dubtes i exposa amb claredat meridiana que tot el que es va fer allà queda anul·lat i cal començar de zero.

No voldríem pecar d'alarmistes, però tenim la impressió que la cosa pinta molt malament i ens va venir a la memòria aquell setmanari que es publicava a l'època, El Gran Sant Cugat, finançat en gran mesura pel senyor Jesús Contreras, que omplia pàgines i pàgines d'arguments en contra de la reparcel·lació, dels tràmits que s'hi feien, de com es feien i, sobretot, en contra de qui els feia i, segons ell, culpable de tots els mals, el senyor Joan Aymerich. La veritat és que la seva lectura era pesada i enrevessada i, com que sempre anava del mateix pal, semblava que no tingués altra feina que fer la punyeta setmana rere setmana. Però heus aquí que els tribunals li han acabat donant la raó i aquí estem.

A nosaltres ens sembla greu el final de la història i ens ho sembla també el fet que, a hores d'ara, encara no tinguem cap explicació directa de l'equip de govern. Ja entenem que explicar tot l'expedient, les anades i vingudes, els recursos i contra recursos de tot plegat, requereix temps i paciència. Però no fa falta tanta preparació per donar compte de la sentència, que repeteixo és ben clara i la pot entendre tothom. Diu el tinent d'alcalde d'urbanisme que volen tota la transparència i que per això han convocat dues comissions informatives especials. Només voldria recordar que aquestes convocatòries s'han fet a petició de l'oposició: ERC-MES va demanar la de la Costa del Golf i ICV-EUiA ho va fer per la dels plets urbanístics pendents. I només aclarir que en cap de les dues no es va parlar de l'assumpte que aquí ens ocupa.

Però és que darrerament hem tingut més sorpreses. Abans d'acabar el mandat vam ser conscients de dues sentències més: una que ens obligava a pagar a ADIF 7,5 milions d'euros i una altra de 600.000 euros per tancar el tema de la llicència mal donada de la Costa del Golf. I hem paralitzat el pla de millora de Can Cabassa, no sabem si per la pressió dels veïns o per alguna altra raó. I hem demorat el pla de millora de la Floresta, que ja semblava dat i beneït, per estudiar-lo millor i treballar-lo amb els veïns i veïnes.

I una, que malgrat tot vol ser optimista, espera que l'embolic de Torre Negra s'acabi bé, perquè si ens condemnen a compensar els propietaris (Núñez entre ells), potser ens veurem obligats a tancar la persiana de l'Ajuntament. Entenem que l'urbanisme i la seva planificació són temes complexos i, de vegades sembla que la seva bondat depengui de qui se'l miri, però no sembla lògic que tots ens mirin malament i sempre ens toqui pagar el rebre.

ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.