Mans a la feina


  • Comparteix:

sergi.casbas

Sergi Casbas


Publicat: el 10/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les vacances tots just apuren els seus últims dies per als infants i ja tenim un nou curs a tocar de la cantonada. És hora, doncs, de començar a posar-nos en marxa per a un nou any on alguns diuen que tot ha de canviar i d'altres que res canviarà. En qualsevol cas, el que sí que es cert és que en aquest curs tot està per veure i tot està per fer.

Algun cop hom pot haver-me senyalat per fer política al ser membre de la coordinadora i membre de l'AMPA. Però aturem-nos un moment: què vol dir fer política? Sembla una acusació amb tints a voltes pejoratiu, gairebé un insult. I aquí és on jo faig la meva reflexió: fem política en tot allò que fem i no és res deshonest. Fem política quan formem part del teixit associatiu del nostre barri, poble, ciutat o país. Fem política quan parlem amb la família i defensem les nostres idees, quan fem una queixa a l’Ajuntament pel precari servei de transport escolar o quan ens manifestem en contra de lleis injustes i retrògrades. Però també és política veure un o altre canal a la tele, llegir un diari d'un o altre color o fins i tot comprar en una fleca i no en un altre. Perquè en definitiva qualsevol tipus d’activisme és fer política, d'un color o d'un altre sí, però política.

En qualsevol cas, on no em trobaran és assegut en un sofà queixant-me a un televisor buit del ministre d'Educació o de la consellera d'Ensenyament. El món canvia gràcies al petit impuls i a la feina de formiga de persones individuals, tot sovint anònimes, que en fan de les seves petites lluites diàres la seva causa. És per això que arengo i convido totes les mares i els pares que participin de les AMPA de les seves escoles, que s'involucrin en l’educació dels seus fills, que no es deixin portar per la corrent i, si cal, que hi nedin en contra. Perquè en l'exemple també hi ha aprenentatge i el camí es mostra posant-se a caminar al davant.

No ens equivoquem ja que per a un futur digne per les nostres filles i els fills ens cal una societat formada, educada i mobilitzada. Ningú no ens farà el món si no ens arremanguem i ens hi posem nosaltres.

I ja per acabar, com no podria ser d’altra manera, en aquestes dates: feliç Diada Nacional i visca Catalunya.

SERGI CASBAS és pare, membre de les comissions Grogues i de la Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.