Reaccionem! Refugiades i refugiats, sigueu benvinguts


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 10/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa anys que l'Estat espanyol i altres estats venen armes a l'Aràbia Saudita, al Qatar i a altres països de la regió. Des d'ERC, sempre ens hi hem oposat i ho hem fet perquè estem en contra del comerç armamentístic i perquè aquestes armes serveixen als governs per reprimir les seves poblacions -i en particular, els moviments democratitzadors de la Primavera Àrab- i perquè aquestes són les armes que estan alimentant a l'Estat Islàmic (ISIS). De la mateixa manera, és l'imperialisme occidental, les intervencions com la de l'Iraq o l'Afganistan i les amenaces a països com Síria o l'Iran, les que estan incentivant el discurs dels terroristes fonamentalistes. En altres paraules, la guerra i els retrògrads moviments islamistes terroristes també, però no només, són conseqüència de l'imperialisme occidental i de l'immoral comerç d'armes, a més, supeditat al poder de la indústria armamentística.

La situació, a hores d'ara, és molt complexa. I, en conseqüència, les solucions també ho són. Les posicions maniquees de bons i dolents no s'ajusten. Perquè, més enllà de l'enfrontament entre un règim corrupte i opressor i uns terrorífics gihadistes, hi ha una oposició diversa i fragmentada i unes potencies (els EUA, la Unió Europa, la Xina, Rússia...) que consideren Síria un peó del taulell d'escacs de la política internacional. L'única adhesió clara i ferma que podem tenir és amb les víctimes, amb aquella població civil que fuig atemorida de la destrucció, de la gana, de la mort. Les milers de persones que fugen de la guerra i miren d'arribar a Europa per sobreviure.

Justament en suport a aquestes persones, en suport a les refugiades i els refugiats de guerra, aquest dilluns un centenar de santcugatenques i santcugatencs es van aplegar a les portes de l'Ajuntament. La concentració, convocada per ERC, CUP, ICV, Procés Constituent i Podem, volia mostrar el compromís de la societat santcugatenca amb les persones refugiades. I és que Sant Cugat és una ciutat solidària i acollidora, com ho són també els Països Catalans. Ho hem demostrat en diverses ocasions i volem seguir-ho fent. Per això, volem que Sant Cugat posi els recursos existents a la ciutat, i en cerqui de nous, per pal·liar la situació de les persones refugiades. La societat santcugatenca s'ha de mobilitzar per ajudar les persones que són en trànsit i preparar-se per acollir-les quan arribin a casa nostra.

I és que davant de la situació que s'està vivint, hauríem de ser capaços d'imaginar-nos què hauria passat si s'haguessin tancat les fronteres i rebutjat es milers de catalanes i catalans que fugint del règim franquista van veure's obligats a marxar França enllà. Les persones refugiades mereixen ser acollides, i més quan Occident és còmplice de la seva situació. El dret d'asil és un dret humà i ara, més que mai, cal que el garantim. ERC porta anys demanant que l'Estat espanyol el garanteixi. Per això, volem una República Catalana que no regategi el nombre de persones refugiades que ha d'acollir, al cap i a la fi, parlem de regatejar drets humans, amb l'Estat espanyol, ja hem llençat la tovallola. Una República Catalana que no participi de l'immoral comerç d'armes i treballi per veritablement per la pau.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.