Alguna cosa ha canviat a casa nostra


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 18/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Alguna cosa ha canviat a casa nostra. I quan dic això m'estic referint a la composició del nostre consistori. Tots sabem que l'equip de govern continua essent majoritari, però no ho és de forma absoluta des del passat mes de maig. I aquesta situació no només és un tema de números sinó també i, fonamentalment, d'actitud.

Si no hi ha sorpreses, en el proper ple s'aprovarà la constitució de dues comissions informatives especials per tal d'esbrinar dos afers dels quals ens hem assabentat fa relativament poc: una fa referència al pacte extrajudicial al que ha arribat l'equip de govern amb el demandant de la Costa del Golf (llegeixi's plet de la casa del Sr. Corretja), i l'altra sobre la sol·licitud per part del jutge d'un expedient de PROMUSA amb la constructora Teyco. I encara n'hi ha un altra de plantejada per investigar la contractació pública de l'Ajuntament des de l'any 2000.

Com es pot veure, se'ns gira feina. Tres comissions especials en un mandat no deixa de ser un "marron", com se sol dir col·loquialment. És evident que aquestes comissions no pretenen trobar culpables, no són un tribunal de justícia que pugui acabar dictant una sentència. Serviran, esperem, per saber com va anar tot en els casos que ens ocupen, si hi va haver o no responsabilitats polítiques però, sobretot, serviran perquè els grups de l'oposició coneguem més a fons com funciona tot el tema de les adjudicacions d'obra pública, com es fan les avaluacions, com es puntuen, com es fa el seguiment de les obres, la seva liquidació i tots aquests detalls que, quan no passa res, semblen insignificants però que poden arribar a ser cabdals quan surt un entrebanc.

Cal dir que l'equip de govern no ha posat cap pega en la constitució de d'aquestes comissions i això ja és un punt positiu. El que ens plantegem és com hagués anat tot plegat si l'aritmètica del consistori fos un altra; dit d'una altra manera, si l'oposició hagués estat en minoria i l'equip de govern hagués disposat de la majoria absoluta. Possiblement les coses haurien anat d'altra manera perquè els uns pensarien que potser no valia la pena fer l'esforç i els altres que vés què busquen ara aquests.

En qualsevol cas, estem on estem i tots plegats hi hem de posar el coll per tal d'esbrinar la veritat, sigui quina sigui. Penso que a tots i totes ens agradaria que Sant Cugat quedés net de culpa, encara que més enllà de les nostres fronteres fossin unes altres. Cal treballar, doncs, amb el màxim rigor possible per tal de que la ciutadania conegui també la història real i fer, o al menys intentar-ho, que l'urbanisme no es vegi com a sinònim de mala praxis i corrupció.

ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.