Anem al col·le a fer unes birres!


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 19/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara fa uns dies se'ns presentava el curs escolar a Sant Cugat com un dels més exitosos, amb més alumnes, més professors i moltes obres d'arranjament a les diverses escoles i instituts del municipi. Cal dir, però, que encara no tenim tot el que necessitem per cobrir la demanda de les generacions que pugen. Augmentem la ràtio de les aules, seguim derivant molts infants a les escoles concertades, no s'ha mogut una pedra del nou Leonardo da Vinci, no es parla del cinquè institut, ni de la 13a escola. Per què? Doncs, precisament per poder seguir proveint aquestes escoles concertades que se'n porten una pila de diners públics per adoctrinar els nostres alumnes. Un exemple és que l'escola Viaró és la que rep més diners públics de Catalunya, i ja no parlem del Thau, La Farga, l'Avenç, el Pureza de Maria... Un dia em dedicaré a comptar quina és la xifra final.

Mentre els escolars que vulguin fer piscina després de les hores lectives disposen de dues piscines públiques, la mentalitat és que amb la quantitat de clubs privats ja n'hi ha prou, no sigui que els hi treguin clientela. Això sí a l'estiu dues més! Com es nota que els que gestionen aquests equipaments públics no els fan servir. No tenen ni idea del que és intentar nedar amb tres i quatre persones al teu carril, i ja no parlem de l'estat de les instal·lacions. Per cert, sabíeu que la piscina del Parc Central es podria utilitzar i que per qüestió de diners no l'obren? Aquest equip de govern confon bastant la rendibilitat econòmica amb la social.

I la darrera qüestió, que ens hauria de posar tots els pèls de punta, és la celebració de l'Oktoberfest en el marc de la Festa Major de Valldoreix. Res a dir de l'esdeveniment, ni dels seus promotors ni els participants, però que es faci en un recinte escolar. Estem intentant explicar als nostres nens i nenes i adolescents que el consum d'alcohol és dolent, hi ha una normativa que prohibeix entrar begudes i el consum de tabac en els recintes públics, no només a les escoles, sinó també a centres esportius, sanitaris... No té cap tipus de lògica ni explicació. A qui se li hagi acudit fer-ho se li han d'estirar les orelles, però el més greu, i aquest sí que té responsabilitats, és qui ho hagi aprovat i hagi decidit tirar-ho endavant. Cal que s'assumeixin responsabilitats polítiques, que demani perdó i doni explicacions a les famílies valldoreixenques i a l'AMPA, i sobretot cal que no es torni a repetir. En aquest cas, suposo que la direcció del centre també haurà d'explicar per què ho ha permès i si hi ha hagut algun tipus de compensació.

Ara mentre duri la festa, demano a la gent que hi vagi, responsabilitat que està en un centre on s'ensenyen valors molt diferents als que impulsa la festa. Els demano que tinguin cura de l'espai, que el deixin millor del què estava, que facin un ús moderat de l'alcohol i que vagin a fumar fora del recinte.

Digueu-me 'raro', però crec que de nou s'han passat de frenada mentre potser hi haurà adolescents que feia pocs anys enrere encara eren al centre i es diran entre ells: ANEM AL COL·LE A FER UNES BIRRES!

Valldoreixencs i valldoreixenques, bona Festa Major 2015!

PERE SOLER és portaveu del grup municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.