El barri del Monestir aixeca la mà


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 23/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dilluns, dia 21 de setembre, el ple municipal va aprovar per unanimitat fer un Pla d'Estratègies Urbanes al barri del Monestir (avinguda de Cerdanyola, Plaça d'en Coll, Sant Francesc i voltants). Què estem dient quan parlem de Pla Estratègic o Pla d'Estratègies Urbanes? Bàsicament volem dir que cal fer una diagnosi que com està la situació en els diferents àmbits, cercar propostes de millora i consens, definir-les i programar la seva execució.

Aquesta és una demanda ciutadana que parteix de la necessitat que el barri actualitzi part dels seus serveis, establir criteris d'obertura i millorar l'espai públic. Com sabeu, des de fa anys es demanden millores en la recollida de residus, aparcament, xarxa social, sanitària i educativa millorada, equipaments públics, millora espai urbà, realització xarxa aigües pluvials a l'avinguda de Cerdanyola, supressió cablejat o aposta per la policia de barri. Aquestes, i moltes altres qüestions, han estat debatudes i proposades, llargament, per veïns, associacions veïnals i partits polítics.

La proposta d'ERC-MES no era nova, com us comentava, però sí que va tenir la capacitat d'aglutinar consensos tot treballant el suport de CiU i el vot favorable de tots els partits, i en aquest sentit la considerem com el resultat d'una proposta ciutadana global, arrelada al barri i guanyadora.

Aquests dies hi ha hagut en cert rebombori sobre els drets d'autor de les propostes que es porten a debat al ple. En aquest sentit s'ha criticat, per part del regidor del PSC, que ERC-MES hagi fet aquesta moció adduint que ens hem copiat una moció prèvia del grup socialista de l'any 2014 (escrita íntegrament i defensada plenàriament per mi mateix en altres circumstàncies polítiques...). Com podreu entendre no entraré a valorar les declaracions (impròpies) ja que no és el meu estil, no estic pels 'Sálvame' polítics, no acabaríem mai i sé que no serà la primera vegada que apareixeran. En qualsevol cas, com podeu entendre, crec que la tasca desenvolupada per persones vinculades al PSC, durant molts anys, al barri del Monestir ha estat positiva i, juntament amb altres partits i veïns, ha comportat que avui estem parlant d'un inici d'una nova etapa pel barri. Les medalles per qui les vulgui, a nosaltres no ens calen.

Fora d'anècdotes, cal posar sobre la taula que CiU, CUP-PC, C'S, ERC-MES, ICV, el PSC i el PP hem estat capaços d'obrir el debat. Ara caldrà que tots plegats tinguem la capacitat de tirar endavant el projecte, no cercar el seu descarrilament i fer protagonistes als veïns i veïnes dels seu anàlisi estratègic.

També cal dir que el consell del Barri Est, territorialitzant el debat en l'àmbit subjecte del pla, té una tasca molt important a fer. Entenem que, per fi, els consells de barri podran desenvolupar un pla des de l'inici i s'obrirà la codecisió i la vinculació a allò que s'acordi.

Implicació, debat, participació, codecisió, projectes, línies estratègiques, millora, inversió i pressupost han de ser conceptes que els propers mesos fomentin el debat i la concreció de propostes a un barri que necessita aixecar la mà i demanar pas. El nostre compromís polític i personal hi és i hi serà.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.