Petites grans coses


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 4/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'No s'han de menystenir mai les coses petites, perquè és a partir d'elles que es construeixen les grans' (Lenin). Ara tenim coneixement de moltíssims conflictes que ens sobrepassen (terrorisme sanguinari i econòmic, atzucacs polítics, guerres que no paren, la tragèdia dels refugiats, etc.).

Ens sentim tan impotents que ens sembla impossible que puguem fer res positiu. Potser un conte pot il·luminar la nostra 'raonable' apatia més que moltes teories.

'Un petit gafarró preguntava al colom blanc del bosc:

-Quant pesa un floc de neu?

- Gens ni mica!, li va contestar.

I li va dir el gafarró:

-Doncs si és així, t'explicaré una història meravellosa: M'estava a la branca d'un avet a prop del tronc i va començar a nevar. No tempestuosament sinó de forma tranquil·la, a poc a poc. Com que no tenia res per fer, vaig anar comptant cada borralló que queia sobre els branquillons de la meva branca. En vaig comptar exactament 3.741.952. Quan va caure al branquilló el següent - que tu dius que no pesa gens ni mica - la branca es va trencar.

El colom blanc, que des dels temps de Noè tenia una llarga experiència, va pensar: 'Potser només falta la col·laboració d'una persona més perquè la solidaritat s'obri camí en el món'.

(Kurt Kauter)

BLAI BLANQUER és rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.