El model de ciutat que no m'agrada per a Sant Cugat


  • Comparteix:

ignasi.quintana

Ignasi Quintana


Publicat: el 13/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa molts anys que Sant Cugat del Vallès és una ciutat rica i de retruc cara. Les conseqüències d'això són terribles per a la gent jove local, que veu com les esperances de viure en aquesta ciutat cada cop són més minses. Ens trobem en un grup 'selecte' de ciutats espanyoles on el preu, per exemple, del metre quadrat de l'habitatge està molt per sobre de les altres. I això és sinònim d'inassumible, per desgràcia, per a molts. És evident que s'ha d'apostar per un model de ciutat, però havíem de picar tan alt?

No vull dir amb això que Sant Cugat en si no m'agradi, ans el contrari. Trobo que el canvi que ha experimentat la ciutat ha estat a millor, almenys pel que fa a fisonomia. Però d'això mateix em queixo. Molts ens hem criat aquí, hem viscut tota la vida aquí (amb la família) i ara que ja va sent hora que marxem de casa ens trobem amb un problema i dels grossos. La nostra ciutat, on sempre hem estat i ara que està més bé que mai, ens convida a marxar. De fet, hi ha famílies, i ja no parlo del jovent, que ho estan passant francament malament. Aquest mateix mitjà, Cugat.cat, publicava fa uns dies que el 22,5% del santcugatencs té dificultats per arribar a finals de mes. D'aquí la meva indignació. Resulta que som una ciutat top, on tothom que tingui 'quatre' peles vol venir a viure aquí. Però els que ja estaven aquí, què? Trobo que un 22,5% és un percentatge molt alt i hauria de portar a reflexionar primer i a actuar després.

El mateix estudi d'on sortia aquesta dada anteriorment citada, fet per l'Observatori Sociològic de la ciutat, constata que el 90% dels residents a Sant Cugat està bastant o molt satisfet del seu municipi. Evidentment. Una cosa no exclou l'altra. I de la mateixa manera que fa uns dies em congratulava de la solidaritat amb els sirians del govern local, encoratjo al mateix a apostar per un model social just i equitatiu on tots els grups socials puguin ser encabits i puguin gaudir a parts iguals de la ciutat que molts considerem nostra i que potser en un futur, si tot segueix de la mateixa manera, ja no ho serà.

IGNASI QUINTANA és periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.