Ciutadà receptor, ciutadà actor


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech


Publicat: el 13/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Jo li demano al meu Ajuntament , al regidor del meu barri, a l'associació de veins, etc. que em resolgui els serveis dels qual em proveeix viure a ciutat. El meu Ajuntament, el regidor del meu barri i la meva associació de veins s'esforçaran en treure la solució més aproximada a la meva demanda perquè forma part de la seva missió. Ben mirat aquest pot ser una manera harmònica de funcionar la ciutat: esperar a rebre serveis de qualitat

Però no és pas l'única manera de funcionar, ni potser la més gratificant, ni potser la que té més futur a mesura que les ciutats es fan més complexes i ens escanyen els recursos.

Puc també mirar quines coses estan al meu abast per a resoldre-les i com puc contribuir a millorar el meu carrer, el meu barri, la meva ciutat.

-Bé, tot això sembla parlar per parlar. Em pots donar exemples?

Per exemple, a més de comentar que els contenidors estan plens, aviso al telèfon de contacte? Quan algú fa xivarri exagerat al carrer, a banda de comentar-ho amb l’amiga, li dic si podria no fer-ho? Quan algú no recull els excrements del seu gos li podria dir que ho fes amb cortesia? Escolti, Sorea, sap que al carrer Sant Gervasi hi ha una fuita d’aigua?

Fem un pas més. Per exemple, puc treballar amb l’associació de veins per mirar com podrien arreglar-se els jocs infantils del barri, els veins de prop de la riera ens trobem diumenge a netejar-la, la plaça de davant de casa la podríem millorar jo i els que vivim al voltant...

En resumides comptes, també puc ser un ciutadà actor.

JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.