Sant Cugat, una ciutat amb 32.130 delinqüents


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 23/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si hom ens diu que pràcticament la meitat dels habitants d'una ciutat són delinqüents, el primer que preguntarem és de quin total d'habitants estem parlant. I si la resposta, ja molt més precisa, ens informa que estem parlant de 69.249 ciutadans majors de setze anys, la nostra reacció serà de perplexitat. I encara més si, ampliant la informació, se'ns especifica que la ciutat en qüestió és Sant Cugat del Vallès i que la xifra total i exacta de delinqüents és de 32.130. 'Com és possible, això?', preguntarem. I tot seguit somriurem convençuts que el nostre informador està de broma i que ens vol aixecar la camisa. Però si hi insisteix i ens mostra algunes pàgines periodístiques que ho corroboren, el somriure se'ns glaçarà i pensarem que tot plegat és una al·lucinació, perquè ni en les ciutats fundades en els dies més convulsos del 'salvatge Oest' la xifra de facinerosos no va arribar mai a ser tan esparveradora.

Doncs al salvatge Oest, no, però a Sant Cugat, sí. I el que deixa més esparverada la gent d'altres països, en assabentar-se'n, és que les 32.130 persones esmentades, totes sense excepció, es van posar d'acord per delinquir el mateix dia. No pas el dia abans o el dia després, eh? No, no, el mateix dia. Concretament el 9 de novembre de 2014. Talment com si Sant Cugat s'hagués convertit en la imaginària ciutat californiana de Santa Mira on, segons la novel·la de Jack Finney, es produïa una invasió de lladres de cossos i els habitants eren substituïts mentre dormien per malvades còpies extraterrestres. No cal dir que els extraterrestres, en els anys cinquanta del segle XX als Estats Units, eren una al·legoria del comunisme, i que en aquests primers anys del segle XXI a Espanya ho serien de l'independentisme. Per això, la nit del 8 al 9 de novembre de 2014, mentre la idíl·lica ciutat de Sant Cugat dormia, els independentistes s'haurien apoderat dels cossos de 32.130 habitants i els haurien empès a delinquir l'endemà.

I el més greu és que el delicte que van cometre va ser d'una magnitud esfereïdora mai no vista en una societat democràtica: van posar les urnes al carrer i van permetre que la gent pogués votar! Oi que és una bogeria? Oi que tal gosadia és un afront als principis fonamentals del Movimiento? Ai, perdó, volia dir de la 'democràcia'. Com es pot consentir una cosa així? Doncs ho van fer. Tres entitats extraterrestres anomenades Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i Associació Catalana de Municipis per la Independència van posar les urnes, i 32.130 santcugatencs van votar. Déu meu, quin horror! Sort en tenim que l'Estat espanyol, referent mundial de la democràcia, ha reaccionat ràpidament i ha posat una querella criminal contra el president de Catalunya, contra la vicepresidenta i contra la consellera d'Ensenyament. El crim que van cometre no pot restar impune i cal ordenar la inhabilitació presidencial, perquè és obvi que un president que posa les urnes i que garanteix la llibertat d'expressió és algú que té pertorbades les seves facultats mentals i que no està capacitat per exercir el càrrec. I, per la mateixa raó, també és obvi que els 32.130 santcugatencs que van cometre el delicte de votar són persones dements i incapacitades per exercir com a ciutadans. Confesso que jo sóc una d'aquestes persones, però els prego que no ho diguin a ningú.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.