Tenim un país dividit


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguila


Publicat: el 31/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa dies que després de les eleccions al Parlament de Catalunya ens hem trobat un país partit per la meitat. Les formacions independentistes no van obtenir la meitat dels vots, però sí la majoria d'escons. Això ha provocat que en aquests últims dies tinguem un país encara més dividit del que ja el teníem abans. Aquesta situació entre bons i dolents a Catalunya no ajuda a pal·liar els problemes de la classe treballadora.

Després dels resultats electorals ha quedat clar que el procés independentista no té una majoria àmplia. Per tant, les formacions independentistes que plantejaven les eleccions del 27 de setembre com un plebiscit no l'han guanyat i com a demòcrates haurien d’assumir la derrota en nombre de vots.

Sóc dels que creu que molta gent que es va sumar al 'procés' deu tenir un sentiment de frustració, no només perquè han perdut el plebiscit i s'ha vist que a Catalunya no hi ha una majoria clara per la independència. També aquesta frustració ve donada per com se esta allargant tot el 'procés'. Segons l'ANC demanaven al Parlament de Catalunya que com a molt tard declarés la independència el 23 d'abril del 2014, com sabeu aquell dia no va passar res important per a la historia de Catalunya. Després es va parlar que es faria una consulta, que finalment va acabar en un procés participatiu amb molts incompliments jurídics, i el 9N no va servir per declarar la independència. Finalment totes les forces independentistes, juntament amb l'ajuda d'alguns mitjans de comunicació públics, van plantejar unes eleccions al Parlament de Catalunya com un plebiscit i d'aquesta manera sortir de dubtes sobre si el poble de Catalunya vol ser independent o no. Els resultats d'aquestes eleccions va ser que el suport a les candidatures independentistes no va arribar al 48% dels vots. Davant d'aquesta situació cal assumir que el projecte independentista ha fracassat i que el poble català té ganes de parlar d'altres temes que importen molt més, sobretot a persones de la meva generació, que es veuen obligades a marxar a buscar feina a l'estranger.

Aquesta derrota en vots ha de fer plantejar a les formacions independentistes que en aquest moment sobre una nova etapa a Catalunya. Aquesta nova etapa ha de venir per un canvi de govern en l'Estat espanyol. Un govern que tingui voluntat de diàleg i de solucionar el conflicte amb Catalunya.

Ara mateix ens trobem en un període on tant el Partit Popular com Convergència i ERC el que volen es l'enfrontament, perquè ho miren com a redit electoral. La posició immobilista del Partit Popular no li dóna vots a Catalunya, però si a la resta d'Espanya. Els partits nacionalistes ja els va bé parlar del tema perquè així no parlem de retallades, ni del 3%, ni de seus embargades, etc. Per tant una victòria del Partit Popular el 20D és una victòria per als independentistes.

Doncs com deia al començament, estem en un moment de la història de Catalunya on hi ha una divisió entre la població. El que hem d'intentar és que no arribi a més aquest enfrontament i buscar solucions. Aquestes solucions únicament passen: primer per respectar l'ordenament jurídic actual i després proposar mesures per poder solucionar l'enfrontament.

La societat catalana no es mereix un president que només governa per a uns quants i no fa cas a la resta. Necessitem polítics que sàpiguen quines són les preocupacions de la gent del carrer i els governants actuals tant del govern de la Generalitat com del govern d'Espanya no mostren gran voluntat en parlar de rebaixar d'impostos per la classe treballadora, una educació laica, blindar els drets dels treballadors, garantir la igualtat salarial entre homes i dones, etc.

Per tant tenim un repte molt important i complex en què es necessitarà desemmascara a tots aquells polítics que nomes parlen del 'procés' tant a Catalunya com a Espanya i explicar a la gent que hi ha polítics disposats a parlar també d´altres temes com comentava abans.

Esperem pel bé de Catalunya una solució que passi pel diàleg, l'acord i el pacte, amb tots els agents implicats, sense excloure a ningú.

FRANCESC AGUILÀ és membre del PSC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.