'En volem 5!'


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira


Publicat: el 2/nov/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aviat farà dos mesos que va començar el curs escolar i tot just fa un mes qie es va posar en marxa el programa d'esport escolar. Dissabte començaran en la seva totalitat els Jocs Esportius Escolars i tota la competició, i podrem veure tots els infants i joves gaudint al màxim de l'esport per tot el municipi.

Un any més, els nens i les nenes de Sant Cugat poden gaudir de la pràctica esportiva al centres educatius amb les màximes garanties. Des de l'Ajuntament, vetllem per oferir una graella esportiva de qualitat i que s'adapti a les necessitats dels infants al mateix temps que vetlla per garantir l'accés a tots els nens i les nenes. Creiem que l'esport és una eina molt important per al desenvolupament cognitiu, físic i psicosocial dels infants, i per tant hem de garantir que cap família decideixi no inscriure els seus fills o filles per motius econòmics. És per això que des de fa anys treballem intensament des de l'àrea d'esport, educació i benestar per garantir l'accés a l'esport a tots els infants i joves.

Els jocs esportius escolars són un model d'èxit reconegut per tots els agents implicats, sempre millorable com tot en aquesta vida. Per això volem agrair la col·laboració durant aquest anys de les direccions escolars, ampes, entitats i operadors, i esperem que també els venidors, ja que fruit d'aquesta col·laboració segur que seguirem fent créixer i millorant aquest model.

I en aquesta línia de millora, hem volgut fer un pas endavant amb la gestió de l'esport i la competició escolar. Fa dues setmanes vàrem presentar el programa de valors 'En volem 5'. Un programa que s'ha desenvolupant en seu del Consell Esportiu on l'àrea d'esports, juntament amb altres tècnics de municipis veïns, educadors i experts en matèria esportiva, han creat aquest nou programa.

'En volem 5' s'instal·la al nostre model esportiu escolar per potenciar encara més la vessant formativa de l'esport. Així doncs, els valors passen a tenir un pes específic i quantificable en el resultat del partit! I aquesta nova eina pretén involucrar a tots els agents que s'interrelacionen durant la competició, entrenadors/es, tutors/es de joc, nens i nenes i també pares i mares.

Tots i totes serem peça clau en el resultat del partit, i és aquí on els valors mostraran el seu màxim potencial. Volem que l'esport estigui a l'abast de tothom, però sobretot volem que l'esport eduqui. L'activitat física a l'escola o en edat escolar ha de vetllar pel desenvolupament de tots i totes, ha de fomentar el respecte, la competència sana, l'esforç, el compromís i un llarg etcètera de valors que poden ser la base de la societat del futur.

Perquè tot això funcioni correctament i els infants surtin beneficiats, necessitem de l'ajuda de tots els agents que estem implicats. Esperem que aquesta nova proposta us engresqui tant com a nosaltres. Ens ajudeu?

ELOI ROVIRA és regidor d'Esports



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.