Un nou pla d'equipaments per a una sala de concerts plurifuncional


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 19/nov/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 20 de desembre de 2010, a cop de majoria absoluta i sense el suport de les esquerres, CiU aprovava el pla d'equipaments 2008-2018. Començava la història de l'opacitat i la improvisació permanent. L'objectiu de l'elaboració d'aquest pla era definir els equipaments necessaris a Sant Cugat per, acte seguit, ignorar-los i fer-ne d'altres. Tot molt transparent! Durant aquests anys hi hem perdut bous i esquelles: la piscina de Mira-sol, la sala de concerts, la cobertura de les pistes de Sant Francesc, la biblioteca central... Això sí, som una ciutat museística i smart, que fa maco.

Aquest mandat, amb la pèrdua de la majoria absoluta convergent, semblaria el moment idoni per reobri el pla d'equipaments i redimensionar les necessitats de la ciutat. Dic semblaria perquè vist el cas que han fet del vigent pla, que ells mateixos van aprovar sense necessitar el suport de ningú, com coi han de complir-ne un en què es vegin obligats a pactar i cedir? N'hi ha que ja sabem quina mena de credibilitat té CiU, els acords del Pacte per la Nit en són un bon exemple. De moment, sense modificar el pla d'equipaments, el grup municipal d'ERC-MES ja hem aconseguit aprovar la cobertura de la Piscina del Parc Central perquè pugui obrir-se durant tot l'any.

D'altra banda, i arran del debat originat en les darreres setmanes sobre la necessitat d'un espai polivalent a la ciutat, fruit d'una moció de la CUP que finalment fou retirada i de la voluntat del govern de reobrir el pla d'equipaments, crec que caldrà veure quin paper juga la nova Unió, que té com a principal característica la gran versatilitat d'usos. Certament, no és un substitutori de la Sala Polivalent, però cal tenir-la present per no solapar equipaments. Justament per això, les JERC creiem que a un possible espai polivalent caldria donar-li un enfocament diferent, d'aquí les nostres esmenes a la proposta de la CUP.

Sens dubte, hi ha necessitats més urgents que altres, i n'hi ha que venen de lluny. D'aquí que en el nostre programa electoral agaféssim el compromís de garantir una sala de concerts pública que cobreixi la reivindicació històrica del jovent, les entitats i els grups de música santcugatencs. Un espai que pot esdevenir plurifuncional, com el propi pla d'equipaments preveia, i que a banda de concerts i ubicar-hi bucs d'assaig, s'hi puguin fer altres activitats. De fet, si assolíssim una sala polivalent que complís amb totes les condicions tècniques i d'insonorització per a realitzar-hi concerts, hi podríem donar un ús òptim i permetria acollir-hi, fins i tot, fires i congressos. Creiem que sala de concerts i sala polivalents, més tenint present la nova Unió, són necessitats complementàries, i no diferenciades, i treballarem per resoldre-les. Volem que la tan anhelada sala de concerts vegi la llum en aquest mandat, treballarem per assolir-ho.

ÈRIC GÒMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.