Del Pacte de Nit a la moció sobre la corrupció


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 26/nov/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els plens no els escolta molt la gent i, certament, en molts casos per responsabilitat de nosaltres mateixos, el càrrecs electes. Per tant, ara parlar del ple municipal anterior és com si parléssim del 1992. Malgrat tot, em van sorprendre dos aspectes dels quals no s'ha fet massa ressò.

El primer és la moció de la CUP per tal que Sant Cugat s'adherís al Pacte Social contra la Corrupció que impulsa Parlament Ciutadà del qual una de les cares visible és l’exregidora de l’Ajuntament de Barcelona pel PSC Itziar González. Recordareu tot l’enrenou que va sorgir arran de les amenaces que va rebre per diferents màfies.

Fa uns anys el nostre Síndic de Greuges local, en Jaume Clavell, va tenir l'encert de portar com a ponent a la Itziar González, que va explicar les primeres passes d’aquesta iniciativa. No cal que us digui que la ponent em desperta proximitat i respecte pel seu tarannà, forma de treballar i per tot allò que va patir.
Amb molta sorpresa la moció va ser rebutjada amb els vots contraris del PSC, el PP i CiU, i l’abstenció de C's. Els altres grups hi vam votar a favor : la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA. Els arguments contraris van ser, gairebé de tots, que ja s’havien fet coses a nivell municipal i que el grup impulsor no convencia.
Crec, i en les circumstàncies que estem encara més, que cal donar senyals clara de lluita contra la corrupció i si cal fer-ne de més que de menys, per això no entenc com aquest tema va quedar rebutjar i el poc rebombori que ha fet. En un altre ordre de coses, em sobta que es qüestionin les entitats i grups que s’han adherit i que (us en cito alguns) són aquests:

- Associació Catalana per a la defensa de la Sanitat Pública
- Associació de docents per unes oposicions justes i transparents
- Associació Lliure d’advocats i advocades de Catalunya
- Col·legi de Logopedes de Catalunya
- Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
- Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya
- Federació Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona
- Observatori del Deute en la Globalització
- Oxfam Intermón
- Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute de Barcelona
- Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

Així d’entrada no em semblen unes organitzacions, entitats o associacions perilloses, no trobeu? Ah, i una altra cosa, recordeu el debat sobre el Pacte de Nit i la necessitat que va posar el nostre grup sobre la taula de compliment dels acords (horaris, etc.) adoptats pel Pacte de Nit i reunió del mateix pacte? Recordareu que la moció va ser rebutjada amb els vots de CiU, el PP i l’abstenció del PSC adduint que es convocaria immediatament a reobrir i convocar un plenari del Pacte de Nit. El debat el vam fer (i perdre) al juliol i avui encara no hi ha data ni de reobertura ni de reunió.

El temps dóna la raó a alguns i la treu a altres.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.